Rješenje iz Ljubuškog: I Mandić i Hrstić odlični su za sedmerce

Hrvatska je na Europskom rukometnom prvenstvu katastrofalna sa sedam metara, od ukupno 19 sedmeraca u pet utakmica, a zabili smo samo 12, što je tek 53 posto.

Da smo ih zabijali protiv Njemačke utakmicu smo mogli prelomiti puno ranije. Danas kauboji igraju protiv Češke utakmicu bez ikakvog rezultatskog značaja pa među stvarima koje će 'vježbati' možda budu i sedmerci.

-Što da vam kažem? Bit ću licemjeran, ali nek' mi i dalje promašujemo penale i pobjeđujemo. Ali radit ćemo na tome - rekao je na konferenciji za medije izbornik Lino Červar.

Iz Ljubuškog su uvijek imali rješenje za deficitarne pozicije u reprezentaciji – Musa na pivotu, Alilović na golu, Buntić na desnom vanjskom... Sada s Ljubušacima nudimo rješenje i za najveću boljku ovog Eura – sedmerce. Kažu da su dvojica odličnih za to već u Beču u reprezentaciji i da im treba dati priliku.

-Pucajući sedmerce za mlađe kategorije Izviđača, ali i za prvu momčad Matej Hrstić imao je uspješnost od preko devedeset posto - kazao je za 24sata.hr njegov nekadašnji trener u Izviđaču Slaven Tomić, naglašavajući kako je on ''samozatajan čovjek i rukometaš''.

-I Lino Červar to zna. Zato ga je i poveo. Nije nametljiv kao drugi, ali je odradio dobar posao u utakmici protiv Njemačke - rekao je Tomić, koji je u mlađim uzrastima Izviđača vodio i Davida Mandića.

- Da sam tamo bez razmišljanja bih sedmerce dao Mandiću na neodlučen ishod kad se utakmica lomi. I on ih je izvodio i bio je jako uspješan u tome. Siguran je u sebe i samouvjeren. U njega ne treba sumnjati. Ne bi me bilo strah dati nekome od njih dvojice da puca - kazao je Tomić, a mi kažemo: ''Lino, pokušaj protiv Češke''.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 20 Siječanj 2020 13:47
 
index Instagram400x230 youtube