Pobjeda Izviđača CO u prvoj utakmici doigravanja

Izviđač je u subotu sjajnom igrom u prvoj četvrtfinalnoj utakmici završnice prvenstva BiH u rukometu u Vogošći savladali domaću momčad rezultatom 31:27 i stekli kapitalna četiri gola prednosti za uzvratnu utakmicu u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom. Naši rukometaši su od samog početka imali rezultatsku prednost koju nisu ispustili do kraja susreta.

„Skauti“ su odlično „ušli“ u susret, poveli su 2:0 golovima Vedrana Delića i Domagoja Alilovića, da bi u već u 6. minuti imali četiri gola viška, bilo je 5:1. Domaći trener je u tim trenucima bio prinuđen pozvati „time-out“. Nakon toga, domaći su malo pribrali i s dva pogotka stižu na dva pogotka zaostatka (3:5), ali uzvraćaju Delić i Alilović (3:7, 9.minuta). Uglavnom sljedećih desetak minuta i jedni i drugi naizmjenično pogađaju da bi od 20. do 22. minute „Skauti“ ponovno preko Delića i Alilovića postigli dva uzastopna pogotka i pobjegli na pet pogodaka prednosti (7:12, 22.minuta). Zadnjih 7-8 minuta, prvog poluvremena, odigralo se u ritmu „gol za gol“ tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 16:11 u korist naših rukometaša.

Drugo poluvrijeme poočima pogotkom Domagoja Alilovića i „Skauti“ prvi put imaju šest pogodaka prednosti. Uzvraća Vogošća, pogađaju Zahirović i Bosić, ali uzvraća i Duje Maretić (13:18, 33.minuta). Nakon toga, uslijedio je ponovno period igre „gol za gol“ (18:23, 40.minuta), da bi Vogošća serijom 4:1 stigla na samo dva pogotka zaostatka (22:24, 45.minuta). Pogocima Delića i Vukšia Izviđač ponovno u 50.minuti vraća prednost na četiri pogotka. Recimo da je period igre od 40. do 50. minute obilježio mladi vratar „Skauta“ Matej Mandić koji je „skinuo“ tri sedmerca domaćim rukometašima, dva puta Benjaminua Čičkušiću i jednom Almiru Osmanhodžiću. „Skauti“ su odlično odigrali završnicu susreta, u 56. minuti ponovno su stigli do šest pogodaka prednosti (24:30,56.minuta), ali, ipak, do kraja, domaći serijom 3:1, uspijevaju ublažiti poraz. Na koncu „Skauti“ su pobjedili rezultatom 31:27 za veliko slavlje u dvorani Amel Bečković i kapitalna četiri gola prednosti za uzvrat koji će se igrati u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom u srijedu, 22.05.2019. godine s početkom u 20 sati.

U redovima Izviđača najefikasniji su bili Vedran Delić s osam i Domagoj Alilović sa sedam pogodaka. Kapetan Josip Čutura pogodio je pet puta, po četiri puta uspješni su bili Miljan Ivanović i Duje Maretić, a još su pogađali Milan Vukšić dva puta i Nikola Đono jednom. Svakako solidan posao obavio je Josip Kvesić s devet obrana, dok je mladi Matej Mandić utjerao strah u kosti domaćim izvođačima sedmeraca.

U ekipi Vogošće najefikasniji su bili Ivan Stojanović sa sedam, Benjamin Čičkušić s pet, Boris Bosić s četiri i Srđan Gavrić s tri pogotka.

RK Vogošća Poljine Hills – RK Izviđač Central osiguranje 27:31 (11:16)

Vogošća, Sportska dvorana „Amel Bečković“, gledatelja 300.

Suci: Predrag Dejanović i Elvis Marčetić (Prijedor) 

Nadzornik: Vladimir Jović (Tuzla)

RK Vogošća: Efendić (3 obrane), Ivanković (4 obrana, 1 sedmerac), Geko 2, Čorbo 1, Kadrić, Kreso, Gavrić 3, Čičkušić 5/3, Mimić 1, Halilović, Bečić 1, Jelačić 1, Zahirović 1, Osmanhodžić 1, Bosić 4, Stojanović 7. 

Trener: Bojan Unčanin

RK Izviđač: Kvesić (9 obrane), Mandić (3 sedmerca), Tolić, Miličević, Alilović 7, Ivanović 4, M. Mišetić, Čutura 5, Vukšić 2, Đono 1, Primorac, Mataga, Maretić 4, Lovrić, G. Mišetić, Delić 8/5. 

Trener: Mario Bjeliš.

Isključenja: Vogošća 4 minuta, Izviđač 4 minuta.

Sedmerci: Vogošća 7/4, Izviđač 6/5.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 20 Svi 2019 08:29
 
index Instagram400x230 youtube