Razgovor s povodom: Josipa Tomić uoči utakmice protiv Gruda

Sutra u Grudama u 19:00 sati započinje derbi Premijer ligi BiH za žene, a sastaju se HŽRK Grude i RK Izviđač Central osiguranje, koji ne samo da je derbi susret 9. kola Premijer lige za žene, nego je derbi susret cijelog prvenstva.

Naše rukometašice bi pobjedom napravile veliki korak k tituli prvaka, jer bi jedinim suparnicima odmakle na šest bodova, a Gruđanke bi pobjedom, uspjele dovesti, prvenstvo ponovno u mrtvu utrku između ove dvije ekipe.

Uoči sutrašnje utakmice razgovarali smo s Josipa Tomić, jedna od najiskusniji igračica i ponajboljih igračica RK Izviđač Central osiguranje.

Josipa ti kao najiskusnija i ponajbolja igračica Izviđača, koja si odigrala bezbroj velikih i važnih utakmica i koja imaš bogatu igračku karijeru iza sebe, možeš li nam reći svoje impresije uoči ove važne utakmice?

"Eto, napokon je stigla i ova utakmica, utakmica koja je u žiži zbivanja rukometne javnosti. Sutra se sastaju dvije prvoplasirane ekipe, očekujem jednu odličnu utakmicu, utakmicu za rukometne sladokusce. Idemo na noge aktualnom prvaku BiH, ekipi koja je u posljednjih 5 godina je doživjela tek jedan poraz u domaćim natjecanjima", rekla je Josipa Tomić.

Da li je ekipa spremna?

"Imali smo prošlih dana malih zdravstvenih problema, ali u subotu to mora biti iza nas. Spremne smo dati više od sto posto svojih mogućnosti, a jedino s takvim pristupom možemo se nadati uspjehu", dodala je Josipa.

Ekipa Grude isto tako zna što im znači ova utakmica?

"Svi znamo što ekipa HŽRK Grude znači u bosanskohercegovačkom rukometu i svjesne smo da i one znaju što im ova znači utakmica. Ipak, one su prvakinje, igraju na svom parketu i sigurno su favoriti, ali mi smo spremne i nema nitko pravo, unaprijed, upisati bodove u utakmici protiv nas", poručila je Josipa.

Pripremate li neko taktičko iznenađenje za Gruđanke?

"Mi smo ove godine dosta radile, kako na taktici i uigravanju, tako fizičkoj spremi, na pripremama i na treninzima, popravile smo svoju igru, kako u obrambenom, tako i u napadačkom segmentu. Za sutra ne pripremamo neku posebnu taktiku, idemo sutra u Grudama izići na teren, dati svoj maksimum, ostaviti srce na terenu, pa neka onda bolji pobjedi", kaže Josipa.

"Koristim priliku da pozivam sve one, koji mogu, da nam sutra u Grudama budu podrška, a ja im obećavam da ih nećemo razočarati", zaključila je Josipa Tomić.

Poslijednja izmjena danaSubota, 23 Studeni 2019 11:33
 
index Instagram400x230 youtube