Razgovor s povodom - Damir Vučić trener NK Ljubuški

Bez prevelike se pompe NK Ljubuški, kao novi član Druge lige FBiH (skupina jug), već nakon četiri odigrana utakmice u prvenstvu i dvije u kup natjecanju pokazao kao ozbiljan ligaš, te ga svi članovi lige respektiraju.

Ljubušaci su u prvenstvu ubilježili dvije pobjede i dva poraza, te su nakon četiri odigrana kola najučinkovitija momčad lige s 16 postignutih pogodaka.

Ljubušake već u srijedu očekuje utakmica 2. kola Kupa NSFBiH protiv HNK Čapljina, a za vikend slijedi teško gostovanje u Buturović Polju protiv Klisa, te je to bio povod za razgovor s trenerom prve momčadi Damirom Vučićem.

Gospodine Vučić kako ocjenjujete dosadašnji nastup momčadi u natjecanju?

U dosadašnjem dijelu prvenstva momčad NK Ljubuški je polučila polovičan bodovni uspjeh, no međutim igra, koju je ekipa pokazala je afirmativna i predstavlja izvrsnu platformu za razvoj igrača. Nasa momčad je kreirana sa bazom igrača koji su igrali 3.ligu prošle sezone, te treba vrijeme prilagodbe i stoga mislim da će biti oscilacija u rezultatima. Malo je vremena proteklo od lipnja i službenog ulaska u veći rang natjecanja, a ekipa je pokazala sjajan napredak i treba svoje vrijeme za homogenizaciju i usvajanje modela igre.

Kakve su ambicije NK Ljubuški u ovoj sezoni i u bližoj budućnosti?

NK Ljubuški je projekakt koji ima svoje strateške ciljeve i sukladno tome se ponaša. Klub je pod vođenjem ambicioznih i educiranih ljudi, koji iza sebe imaju niz rezultata koje treba cijeniti, te koji znaju kako se vode razvojni procesi. Prvenstveni cilj Kluba je stabilizirati resurs vođenja kluba i sportske razvojne procese. Veliki korak je napravljen u sektoru marketinga i brendiranja NK Ljubuški. Natjecateljske ambicije NK Ljubuški su prije svega vezane za siguran ambijent za razvoj igrača, a to prije svega znači gornji dom kvalitete ovog ranga natjecanja.

U srijedu dolazi HNK Čapljina, da li će NK Ljubuški dalje u kup natjecanju?

Kup natjecanje za klub kakav je NK Ljubuški predstavlja prije svega promociju, pa tek onda sportski rezultat. Mi svoje sportske ambicije ne krijemo i želimo se kroz kup promovirati na najbolji mogući način. Protiv NK Čapljina ćemo igrati onako kako smo i do sada igrali, a to je napadački za pogodak više. Čapljinu kao ekipu respektiramo, ali straha u našim redovima nema.

Što može NK Ljubuški na gostovanju protiv neugodne ekipe NK Klis iz Buturović Polja?

Nakon toga nam dolazi teško gostovanje u Klisu i novi natjecateljski izazov. Ritam utakmica je zbilja naporan ali i to je dio procesa prilagodbe za naše igraše. U konačnici ovo je ozbiljan korak koji pravi Ljubuški nogomet, te svako dodavanje na terenu i svaki gledatelj više na Babovcu predstavlja promociju i potvrdu kvaliteta procesa koji se odbijaju trenutno na Babovcu.

U svakom slučaju u Buturović polje ne idemo s bijelom zastavom - završio je trener NK Ljubuški Damir Vučić.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 11 Rujan 2019 08:37
 
index Instagram400x230 youtube