Prvi domaći poraz NK Ljubuški, HNK Neum slavio rezultatom 1:2 (0:1) [foto&video]

NK Ljubuški, momčad koja je prije ovog kola bila i najefikasnija sa 15 postignutih pogodaka u ovom kolu je ugostitila ekipu HNK Neum. Slavili su gosti iz Neuma rezultatom 1:2, poluvrijeme (0:1).

Neumljani su prije ove utakmice imali tri boda više od NK Ljubuški, a prije deset dana u utakmici istih ekipa u 1. kolu seniorskog Kupa NS FBiH u Neumu, Ljubušaci su slavili rezultatom, 1:6.

Prvih pola sata utakmice je proteklo u ispitivanju snaga, a ekipa NK Ljubuški je imala laganu terensku inicijativu. Stvoreno je nekoliko poluprilika na obje starne, a iz jedne takve gosti koriste grešku domaće obrane i u (32) minuti utakmice dolaze preko Ermina Krvavca do vodstva od 1:0.

Do poluvremena uglavnom se igralo na srediti terena bez izglednih prigoda, te se na odmor otišlo rezultatom iz (32) minute utamice.

Na početku drugog poluvremena NK Ljubuški također igra bolje i ima terensku inicijativu, ali bez značajnih prigoda, a gosti se znalački brane i iz jedne polukontre pogađaju preko Jure Lovrića za povećanje vodstva u (63) minuti utakmice.

U (72) minuti na ubačaj Miljenka Bošnjaka, za smanjenje vodstva gostiju na 1:2 pogađa Ivica Buhač.

Međutim, u (76) minuti utakmice domaći nogometaši ostaju s igračem manje, jer je isključen vratar Iličić, a na vrata NK Ljubuški je stao Mišo Pavlović, dok je Živkušić morao izaći umjesto isključenog Iličića.

Do kraja utakmice domaći s igračem manje nisu uspjeli doći do poravnanja, a gosti su ovom pobjedom došli na sami vrh ljestvice lige.

DRUGA LIGA NS FBiH (JUG)
NK LJUBUŠKI - HNK NEUM 1:2 (0:1)
Sudac: Anel Puce (Mostar),
Pomoćnici: David Čule (Mostar) i Antonio Marčinko (Čitluk)
Četvrti sudac: Almir Čišić (Mostar).
Gledatelja: 300

NK Ljubuški: Iličić, Bilić, Vištica, Markić (od 69. Ivan Puljić), Bošnjak, Lauc (kap.), Granić, M.Puljić (od 46. Ivan Buhač), K.Buhač, Živkušić, Brkić. Trener: Damir Vučić.

HNK Neum: Pavlović, Mišković (kap.), Stanković, Grbavac, Perić, Stojanović, Krvavac, Lovrić, Nikolić, Đutalo, Ležentić. Trener: Ivica Matić

Strijelci: (0:1, Ermin Krvavac 32. min.), (0:2, Jure Lovrić 63. min.), (1:2, Ivan Buhač 72. min.)

 

Poslijednja izmjena danaSubota, 07 Rujan 2019 19:13
 
index Instagram400x230 youtube