ČOLINA: Ništa nije izgubljeno, idemo se dalje natjecati i boriti

Iako prvenstvo odmiče u pandemijskom ritmu, sa dosta odgođenih utakmica, rukometna Premijer liga polako kristalizira svoje najbolje ekipe.

Sami vrh se može svesti na tri izdvojene ekipe, s tim da su banjalučki Borac i dobojska Sloga ipak ostvarili po 9 pobjeda bez ijednog poraza, dok je ljubuški Izviđač kiksevima, porazima od samo jednog gola razlike u Maglaju (30:29) i Živinicama (26:25), pomalo zaostao u ovoj utrci. Ono što ih bodovno drži na korak od dvije trenutno najbolje ekipe je činjenica da su odigrali jednu utakmicu više.

Konjuh je prošlog vikenda dobio 16:12 prvo poluvrijeme, a do kraja meča uspio obraniti prednost dovoljnu za osvajanje dva boda (26:25).

Bili smo ispod svake razine za dobiti utakmicu u gostima. Svo ono što pričamo čitavu sezonu, nismo uspjeli prenijeti na teren. Kao da je druga ekipa izišla u odnosu na onu utakmicu u Brčkom protiv Lokomotive. Pokazali smo svoje drugo lice, osvrt je trenera Tonija Čoline.

Nije dramatično neočekivano da mlad sastav kakav ima Izviđač pomalo oscilira, a na ovoj razini to je dovoljno da bude kažnjen porazom.

Moramo biti spremni za sve izazove i ne smijemo nikoga podcijeniti jer će nam se obiti o glavu ili će doći do grča u igri do kojeg ne znam zašto uopće dolazi. Utakmica u Živinicama je bilo iznenađenje za mene jer smo dobro djelovali kroz tjedan, a onda se dogodila loša igra. Ostaje nam dalje truditi se da budemo bolji, priča Čolina za Dnevni list.

Najteži period za Skaute tek slijedi. Bit će domaćini Slogi (Gornji Vakuf – Uskoplje), potom gostuju banjalučkom Borcu, pa im dolazi dobojska Sloga. U 14. kolu idu Slobodi u Tuzlu, a tjedan kasnije jesenski dio prvenstva završavaju sa domaćom utakmicom protiv Krivaje iz Zavidovića.

Pokušat ćemo ispraviti kikseve. I nas se tu i dalje nešto pita. Ništa nije izgubljeno, idemo se dalje natjecati i boriti, kaže Čolina.

A na tom putu prvi protivnik im je Sloga (GV-U). Meč se igra u subotu (17,30 sati).

Ozbiljna ekipa sa ozbiljnim trenerom (Aleksandrom Radosavljevićem, op.a.). Igrali su nedavno europske utakmice pa su vjerojatno malo umorni. Protiv njih smo u rujnu igrali polufinale prošlosezonskog Kupa i nije bila nimalo lagana utakmica. Imaju dobrog srednjeg beka Anesa Halebić, desnog beka Gorana Biljaku, krilo Amera Dedića… Očekujem tešku utakmicu pogotovo jer su kiksali u Visokom, doći će nam sigurno “nabrijani” da pokažu što znaju, zaključio je Toni Čolina.

Poslijednja izmjena danaSubota, 28 Studeni 2020 10:20
 
index Instagram400x230 youtube