I Sveti Ante s Humca poražen u Šipovači; Ćuro: Glava je pobijedila [video]

Niti jedan ovosezonski boćarski ogled na terenu "U garažu baby" nije izazvao toliko zanimanje kao nedjeljni Ćurine ekipe s izazivačima - ekipom Sveti Ante Humac. Ljubitelji bućanja s nestrpljenjem su iščekivali sudar Davida i Golijata, ne po kvaliteti igrača nego po razini igranja.

S jedne strane stajao je nepobjedivi bućački trojac u kojem nema turnirskog igrača nego oni bućaju za gušt i iz ljubavi prema nadmetanju u športu kojeg vole, a kontra njih sve redom profesionalni igrači, članovi boćarskih klubova i osvajači brojnih turnira od Međugorja do Omiša.

Krenulo je dobro za goste u sastavu Vinko Herceg, Željko Vladimir, Nino Čović Tigar i menadžer-igrač Srećko Herceg. Poveli su 2:0 i držali vodstvo do samog kraja prve partije, a sve što su domaći uspjeli napraviti je uzeti osam punata.

Domaći su djelovali nemoćno i nervozno i početkom druge partije, a gosti smirenom igrom i gotovo bez ijedne greške dolaze do 4:0. Tek tada se Ćurina ekipa 'budi' i gotovo s lakoćom preokreću rezultat na 14:6.

U tom trenutku, umjesto mlađeg Hercega, premda je on vrlo dobro igrao, ulazi stariji što im donosi približavanje na 14:11, ali Vukojević, Mucić i Čuljak rutinski privode partiju kraju.

Treća, ujedno i odlučujuća partija, bila je poslastica za sve ljubitelje ovog športa i dokaz kako je moguće pobjediti i kad se poraz čini neizbježan.

Igralo se za punat ili dva sve do rezultata 5:4 za domaće. Tada ekipa Sveti Ante Humac uzima dva puta po četiri punta i dolazi na 12:5. U tom trenutku publika, koja je bodrila domaće, ali i pljeskom nagradila maestralne poteze gostujuće ekipe, u prvom redu Tigrova izbijanja iz zraka, se diže na noge i zdušnim navijanjem pokušava ohrabriti nepobjedive, koji su bili pred prvim porazom.

Gosti uzimaju još dva punta za 5:14, a onda Ćurin sastav radi i posljednju promjenu u igri, prvi za bulinom umjesto Drage ide Vinko što biva itekako učinkovito.

Smanjili su zaostatak na 8:14 i onda gosti tri puta promašuju u gađanju i loše valjaju što domaći koriste uzimajući pet punata za 13:14, a to publiku baca u trans pa domaći potom i potpuno preokreću rezultat za 15:14.

U posljednjem bacanju bulina odlučila je jedna buća Vinka Čuljka. Uvaljao je buću, koju Tigar nije uspio pogoditi iz dva pokušaja. Izbjegavajući tražiti je od špondu, njegovi suigrači se odlučuju na isto - Herceg promašuje oba puta, dok Vladimir iz drugog pokušaja pogađa buću, ostavljajući tako barem tri metra od bulina prostora za punat kojeg domaći nisu ni morali uvaljati za oduševljenje brojnih navijača koji su stekli dojam kako nema velike razlike u kvaliteti između boćarskih profesionalaca i rekreativaca, osim što prvonavedeni imaju više odigranih susreta.

Tako je konačni rezultat glasio 2:1 (8:16, 16:11, 16:14).

- Mislim da je bio dobar meč. Protivnik vrlo jaki i zahtjevan, na drugim terenima možda i jači od nas, ali mi smo rekli da smo prvaci ovog ovdje terena, dok za druge terene to ne tvrdimo, a to smo danas i opravdali. Zahvaljujem protivnicima na fer i športskoj borbi, bili su odlični - kazao je kapetan domaćih Drago Vukojević Ćuro.

Još jednom se njegova ekipa vratila iz minusa i preokrenula rezultat.

- Imali smo dovoljno koncentracije da se vratimo kao i u nekim prethodnim mečevima što dovoljno govori da smo psihički vrlo jaka ekipa i mislim da je u ovom meču glava pobijedila - ocijenio je zahvalivši i publici na potpori.

- Veliko hvala publici, mislim da bez njihove borbe ne bi bilo ništa. Oni su u ovom meču doslovno bili naš četvrti igrač i oni su također dio ove pobjede - istaknuo je Vukojević.

Pobjeda domaćih nagnula je na promjenu mišljenja mladog Hercega, koji je danima ranije pisao podcjenjivačke komentare na protivnički račun, što mu domaći i nisu puno zamjerili. No, račun pečenog janjca i pića ispostavljen je upravo njegovoj ekipi, a po pretrpljenom porazu, navedene komentare je uklonio.

Bez obzira na to, sami susret dviju ekipa je prošao u lijepom športskom ozračju bez bilo kakve razmirice, a druženje je nastavljeno uz pečenog janjca u vrlo dobroj atmosferi.

- Bilo je dobro, ugodno druženje u kojem je bolji pobijedio. Čestitam igračima Šipovače na zasluženoj pobjedi. Igralo se fer i korektno, niti sa jedne strane nije bilo provokacija, a sve je uljepšala fenomenalna publika koja je bila četvrti igrač protivničke ekipe predvođene odličnim kapetanom Dragom Vukojevićem. U rukama smo imali pobjedu koju smo ispustili. Hvala domaćima na gostoprimstvu. Niti jedna ekipa nema publiku kao što je njihova. Želim im još mnogo zdravlja i pobjeda u budućnosti te se nadam se da će nam pružiti revanš - izjavio je kapetan ekipe Sveti Ante Humac Srećko Herceg.

Više fotografija pogledajte OVDJE!

Poslijednja izmjena danaUtorak, 01 Rujan 2020 19:11
 
index Instagram400x230 youtube