NK Ljubuški uvjerljiv protiv HNK Grude [foto]

Istaknuto NK Ljubuški uvjerljiv protiv HNK Grude [foto]

NK Ljubuški uvjerljivom pobjedom od 3:0 nad HNK Grude otvorio je novu sezonu u Drugoj ligi FBiH – Jug.

Na stadionu Babovac domaći su od prve minute vršili pritisak na vrata gostiju. Mrežu Gruda načeo je Luka Bencun pogotkom u 11. minuti. Nakon što su postigli pogodak, Ljubušaci su još opasnije napadali gol protivnika pa na 2:0 povisuje Tomislav Bošnjak u 20. minuti susreta. Samo dvije minute kasnije Pero Puljić dodatno povećava prednost domaćeg sastava.

Gruđani su imali priliki smanjiti zaostatak prilikom jedne kontre, međutim njihov napadač izlazi jedan na jedan s vratarom domaćih i puca pored gola.

Pred sam kraj prvog poluvremena, sudac pokazuje na bijelu točku, što Ljubuški ne koristi jer udarac Miljenka Bošnjaka brani Ronald Bilić.

I u nastavku susreta Ljubuški je bio bolja momčad, ali i Grude su imale nekoliko dobrih prilika, no ostalo je 3:0.

Trener domaćih Damir Vučić zadovoljan je otvaranjem sezone:

- Drago mi je da je konačno prvenstvo počelo. To je jedna velika stvar za nogomet na ovim razinama, jer one predstavljaju bazu. Utakmica sama po sebi je imala neku malu tenziju iz razloga što prvenstvo počinja. U utakmicu smo ušli izuzetno dobro i vidjeli smo odnos snaga na terenu što je nama dalo povratnu informaciju da bi susret mogao lagano završiti s više pogodaka prenosti, međutim, rekao sam u uvodu za ovu utakmicu da se nikoga ne smije potcijeniti pa tako ni Grude – rekao je Vučić za Ljubuški IKS Portal.

U drugom poluvremenu priliku su dobili mladi igrači.

- Mladi igrači su osjetili draž prvenstva. Drago mi je da sad imamo prostor s pet izmjena da više igrača može dobiti priliku. S druge strane, žao mi je da ljubuška publika nije bila tu zbog uvedenih mjera što bi dalo više energije i više draža našim igračima. Sve u svemu, mi smo zadovoljni, tri boda smo uknjižili i idemo optimistično u nastavak prvenstva – istaknuo je.

Idući tjedan NK Ljubuški očekuju dva ogleda s Neumom, prvo u kupu pa u prvenstvu.

- Imamo još rezerve u rosteru koja će biti upotrebljiva u narednim utakmicama. Svaka utakmica se želi pobijediti. Ako pobijedimo Neum, otvara nam se prilika kao prošle godine – podvukao je strateg momčadi s Babovca.

NK Ljubuški: Iličić, T. Bošnjak, Vištica, Markić, M. Bošnjak, P. Puljić, Ljubić, Granić, Bencun, G. Puljić, Pušić; Još su igrali: Brkić, L. Bebek, Šimić, Ćuže i Zelić; Trener: Damir Vučić

HNK Grude: Bilić, Ančić, Pišković, Zorić, Bakula, Petrović, Erkapić, Čuljak, Ivanković, Leko, Tomić; Još su igrali: Anić i Mlinarević; Trener: Zoran Bubalo

 
index Instagram400x230 youtube