Vučić: Svijetla točka ove sezone bi mogli biti mladi igrači, nova imena

Gotovo dva mjeseca prije starta prvenstva u pripreme su krenuli nogometaši Ljubuškog koji ovih dana rade finalne testove za uvodnu utakmicu u Drugoj ligi FBiH Jug koja starta predstojećeg vikenda.

Ljubušaci će na teren stadiona Babovac istrčati sljedeće nedjelje (17 sati), a protivnik će im biti Grude. Ranije se govorilo da bi prvenstvo trebalo startati 8. kolovoza.

Pripreme smo planirali na jedan termin početka prvenstva, ali se to prolongiralo pa smo produžili pripremni dio. To nam ipak nije bilo na odmet. Dobro nam je došlo jer smo sastavili ekipu od mlađih igrača i radi njih nam je vrijedilo da se ovo produži, kaže trener Damir Vučić za Dnevni list.

Odigrali su i nekoliko prijateljskih utakmica.

Posebno su nam bitne utakmice s jačim protivnicima, Čapljinom i Posušjem, gdje smo imali pravi test kako funkcionira naša momčad. U obje utakmice nismo bili inferiorni, pokazali smo da se možemo nositi s njima i moramo biti zadovoljni. Uspješno smo zaključili malo duže pripreme.

vucic-1024x880.jpg

Kao i u ostalim natjecanjima, i Druga liga FBiH Jug će se morati odigravati po posebnim propisima i pravilima iz Covid protokola.

Popratili smo početak Premijer i Prve lige FBiH više iz organizacijskih elemenata, tako da vidimo što nose novi izazovi. Mislim da će biti jako teško organizirati utakmicu, ali ako su regule takve, moramo se pridržavati. Donosi male dodatne troškove, ali klub se mora prilagoditi i na ovakav način, napominje Vučić.

Za prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH Jug, i plasman u viši rang, će se boriti 13 ekipa.

Mislim da liga neće imati veću kvalitetu nego prošle sezone. Uvijek je tu dosta mladih i ambicioznih igrača koji mogu iskoristiti šansu i pronaći svoj put i pokazati vrijednost. Veseli me da će ova kriza izroditi nova imena, što bi mogao biti revitalizirajući faktor. To bi mogla biti svijetla točka u ovoj sezoni, smatra trener Ljubušaka.

Prvi protivnik Ljubuškog su Grude (nedjelja, 17 sati).

Grude nikad neće biti klub s ekstra velikom kvalitetom, ali ih ni približno ne treba podcijeniti. Imaju tradiciju igranja u Drugoj ligi, a nastupali su i u većem rangu. Nominalno smo favoriti, ali ih nećemo podcijeniti, nego igrati s maksimalnom ozbiljnošću, kao što smo igrali s Čapljinom i Posušjem. Znamo da imaju neka pojačanja, solidno su vođeni i imaju dosta igrača iz prošle sezone, zaključio je Damir Vučić.

Stabilnost jedini cilj

Neki od drugoligaških klubova su ranije najavili veće ambicije, poput Neuma i Brotnja koji žele u sami vrh. Ljubušaci se drže suzdržano iako su odlično radili ovoga ljeta.

Sve ono što nas čini kvalitetnim, mi ćemo nastojati unaprijediti. Ali nećemo “razbijati glavu” planovima, niti postaviti cilj koji moramo ispuniti. Želimo se ustabiliti pa ukoliko dođe prilika za nešto više, utoliko bolje, kazao je Vučić.

Poslijednja izmjena danaPetak, 21 Kolovoz 2020 08:30
 
index Instagram400x230 youtube