Plan društvenog razvoja Grada Ljubuškog: Za 10 projekata očekivana ulaganja 1.545.000 KM

Grad Ljubuški će se u u sljedećim godinama usmjeriti na poboljšanje potrebne infrastrukture za obrazovanje i aktivnije uključivanje mladih u sportski, kulturni i društveni razvoj općenito.

Cilj je, također, unaprijediti kvalitetu sadržaja za djecu, mlade i osobe s poteškoćama u razvoju, navodi se u planu društvenog razvoja koji je objavljen u revidiranoj integriranoj Strategiji razvoja Grada Ljubuškog za razdoblje od 2019. do 2024. godine.

Naime, za realizaciju plana društvenog razvoja definirano je deset projekata grupiranih u tri programa.

Unaprjeđenje kulturnih sadržaja naziv je prvog od njih, a uključuje organizaciju i promociju manifestacije Ljubuško ljeto, Jazz festival Ljubuški te nastavak uređenja Kulturno-informativnog centra, piše Bolji Ljubuški.

Nastavak izgradnje sportskih terena oko OŠ Marka Marulića, izgradnja sportske dvorane za Gimnaziju Ljubuški, rekonstrukcija zgrade Gimnazije Ljubuški i sanitarnih čvorova u OŠ Marka Marulića i OŠ Tina Ujevića, projekti su koji spadaju u skupinu - unaprjeđenje obrazovne infrastrukture.

U trećoj skupini, koja se tiče razvoja infrastrukture za djecu, mlade i osobe s teškoćama u razvoju, planirano je uređenje vanjskog partera i gradnja rehabilitacijskog parka oko Edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu, mlade i odrasle s teškoćama u razvoju, gradnja polivalentnog terena za sportske aktivnosti oko ovog objekta, kao i obuka djelatnika.

Za realizaciju spoemnutih projekata planirana su sredstva u iznosu od 1.545.000 KM.

 
index Instagram400x230 youtube