Ljubuške priče ispričane u okviru obilježavanja Dana grada Ljubuškog [foto&video]

Istaknuto Ljubuške priče ispričane u okviru obilježavanja Dana grada Ljubuškog [foto&video]

Večeras, u hotelu Bigeste nastavljen je program svečanog obilježavanja Dana grada Ljubuškog predavanjem „Povijest i kulturna baština Ljubuškog“ koje su održali mag. arheol. Mirko Rašić i prof. Leopold Mandić.

U svojim izlaganjima predavači su se dotakli povijesnih crtica iz prošlosti do današnjih dana, a vezano za naš Ljubuški.

Magistar arheologije Mirko Rašić je povukao paralelu iz pretpovijesti našeg Ljubuškog do današnjih dana, te uređenja Ljubuškog u budućnosti kroz nove projekte na Gračinama i u prostoru tvrđave hercega Stjepana na brdu Buturovica, iznad Ljubuškog.

Profesor povijesti Leopold Mandić govorio je povijesti našeg kraja od vladavine Turaka do današnjih dana, a posebno treba istaći povijesni podatak da je Ljubuški u povijesti dvadeset i pet puta mijenjao svoj naziv.

Nakon toga nazočni su mogli poslušati zanimljive i nadahnute priče uspješnih Ljubušaka pod nazivom „Ljubuške Priče“. U programu su sudjelovali: prof. dr. sc. Zoran Tomić, prof. dr. sc. fra Iko Skoko, prof. dr. sc. Božo Skoko i prof. dr. sc. Nino Ćorić.

Moderator i sugovornik je bio Tigran Delić, kolega s Radija Ljubuškog, a u glazbenom programu sudjelovali su učenici Srednje glazbene škole Ljubuški.

Svi sudionici su srdačno pozdravljeni od nazočnih, a u svojim pričama dotakli su se Ljubuškog nekad i sada.

Istakli su da je i dalje potrebno raditi na promidžbi i brendiranju Ljubuškog, te da su dogovoru s lokalnim vlastima spremni uložiti dodatne napore da Ljubuški u budućnosti dobije jedan odjel Sveučilišta u Mostaru i da postane mjesto, gdje će se oraganizirati međunarodna znanastvena konferencija na temu komuniciranja i brendiranja.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 16 Veljača 2020 22:33
 
index Instagram400x230 youtube