Radišićani proslavili blagdan sv. Nikole Tavelića

Danas je u Radišićima svečanim misnim slavljem koje je počelo u 11 sati proslavljen zaštitnik crkve sv.Nikola Tavelić. Predvoditelj misnog slavlja bio je fra Nikola Jurišić, a misu je započeo procesijom u kojoj je fra Nikola blagoslovio kip sv. Nikole da bi zaštitio sve one koji mu se mole i klanjaju.

Crkveni zbor sastavljen od mladih pjevača koji je pratio misno slavlje dodatno je upotpunio ovaj dan kada se Radišićani prisjećaju svog zaštitnika, zaštitnika hrvatskog naroda.

Na kraju misnog slavlja fra Ljubo Kurtović zahvalio se ministrantima, crkvenom zboru koji predvodi časna sestra Marcela, te pozvao Radišićane da više dolaze na Svetu misu, jer citiramo fra Ljubu : „Koliko nas ima mogu dvije crkve biti pune“.

Nakon završetka mise, kako je i najavljeno, nastavljeno je ugodno druženje u crkvenom dvorištu. Uz pokoju čašicu razgovora, Radišićani su kao i svake godine mogli uživati u majstorski pripremljenim delicijama iz kuhinja vrijednih Radišićanki koje svake godine nesebično daju svoj doprinos.

Više možete pogledati na linku OVDJE.

 

 
index Instagram400x230 youtube