Učenici i djelatnici SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški u humanitarnoj akciji "Božić svima"

Učenici Srednje strukovne škole Ruđer Bošković Ljubuški i njihovi roditelji, kao i školski djelatnici doniranjem raznih potrepština za socijalno ugrožene obitelji, ovih dana još jednom su pokazali da imaju veliko srce.

Naime, u školi su se odlučili pridružiti akciji „Božić svima“ koju je organizirao Centar za socijalni rad, zajedno sa Gradom Ljubuški i Crvenim križem Ljubuški.

Ovih dana su školski djelatnici te djeca i njihovi roditelji prikupljali razne namirnice.

„Sve ono što treba jednom kućanstvu, to su oni prikupljali“, kaže ravnateljica škole Mila Primorac i dodaje kako su učenici odmah prihvatili inicijativu za pomoći potrebitima.

„Zdušno su prikupljali potrepštine iz dana u dan i samo su razmišljali o tome što bi to nekome trebalo da i to donesu. Iskreno se zahvaljujem našim učenicima, njihovim roditeljima također što su ih bodrili u ovoj akciji“, dodala je.

Primorac ističe kako joj je želja da ovo postane tradicionalna akcija u njihovoj školi, kako bi poticali humanost i socijalnu odgovornost među učenicima.

Danas su djelatnici Crvenog križa došli u školu kako bi preuzeli pakete, koji će uskoro biti podijeljeni siromašnim obiteljima.

„Cilj nam je pomoći 450 do 500 obitelji. Današnje prikupljanje prehrambenih artikala i higijenskih potrepština znatno će nam pomoći da i pređemo taj cilj koji smo sami sebi zadali. Hvala učenicima i djelatnicima Srednje strukovne škole jer su pokazali solidarnost prema socijalno ugroženima, kojima je u ovo vrijeme zaista potrebna pomoć“, rekao je tom prilikom tajnik županijskog Crvenog križa Josip Zelenika.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

 
index Instagram400x230 youtube