Bili smo na kupalištima Trebižata. Evo što smo zabilježili... [foto]

Ljeto se pokazuje u svoj svojoj pojavnosti i punini. Sunce prži, vrućina udara iz neba i zemlje, osobito u krševitoj Herecegovini, gdje temperature prelaze 40 stupnjeva.

Ljudi traže zaklon i osvježenje u rijekama i jezerima, a mnogi i na hrvatskoj jadranskoj obali. Na rijeci Trebižat puno je većih ili manjih kupališta, od Peć Mlina i Tihaljine u općini Grude, preko Ljubuškog do Čapljine i ušća u Neretvu.

53d331511827c2b363da.png

Svako selo ili gradsko naselje koje gravitira rijeci, ima svoje kupalište. Tako je i u Ljubuškom, kojeg krase biseri Kravica, Koćuša, Božjak, Čeveljuša, Baščine, Mandića jaz, Bililo, ali i brojni drugi. U blizini kuća naselja Ruljaš, je kupalište ljubuške prigradske četvrti Humac.

b329110903c3471ffb5f.png

- Voda je ugodna, dobro rashladi. Svi smo ovdje domaći, ovdje sam odmalena, tu sam naučio plivati - kaže Vjeko Mucić.

- Izađem svaki drugi dan s psima da se okupaju, a naravno i ja da se osvježim - kaže Zoran Sabljić.

652e7751cd77b77d0cc5.jpg

 

Živo je u vodi, a i izvan vode. Mladi "bace" mali nogomet. Bosi, na mekoj travi, kao u mladosti njihovi djedovi, očevi, stričevi... Još im fali krpenjača...

3451797f8dff05cfc2d2.jpg

Dinamično, razdragano i veselo je i na kupalištu Tegaševac, oko pola kilometra uzvodno. Mladići se nadmeću tko će bolje iz trka skočiti naglavačke u vodu.

No, Trebižat nudi još ljetnjih opuštajućih sadržaja: ribolov, vožnja kajakom, te šetnja, trčanje, vožnja biciklom po više kilometara dugačkom nasipu Bajer.

 

 

 

 
index Instagram400x230 youtube