Logo
Ispiši ovu stranicu

Počelo 15. izdanje Lige Hercegovine

Počelo 15. izdanje Lige Hercegovine

Od 19. do 23. kolovoza Posušje je domaćin Lige Hercegovine i najboljih hercegovačkih ekipa,  pobjednika malonogometnih liga mjesnih zajednica u svojim općinama, odnosno gradovima. Raspored završnog turnira Lige Hercegovine određen je ždrijebom održanom protekloga tjedna u Mostaru.

Ligu su kvalifikacijskom utakmicom večeras otvorili predstavnik Gruda, Ružići i Brišnik, predstavnik Tomislavgrada. Prolazak u četvrtfinale izborila je ekipa Ružića iz Gruda pobjedom od 3:0. 

Turnir se održava na igralištu OŠ Ivana Mažuranića, a započeo je revijalnom utakmicom u kojoj su se sastale ekipe veterana Posušja i Mostara. Susret je završio uz pregršt golova na obje strane, ali i neodlučenim ishodom 8:8.

Potom je uslijedila svečanost otvaranja turnira na početku koje se u ime organizatora, Športske udruge Liga Hercegovine  obratio Ivan Zeljko, uz riječi dobrodošlice  svim sudionicima i publici. „Dobrodošli u Posušje, na 15. izdanje završnog turnira mjesnih zajednica Hercegovine. Iznimna mi je čast i zadovoljstvo vidjeti vas u ovolikom broju. Pokazali ste da volite mali nogomet, da volite Posušje, a evo i ovu Ligu“, kazao je Zeljko, poželivši svim ekipama puno sreće, a publici da uživa u vrhunskom nogometu.

Turnir je uz prigodne riječi otvorio predsjednik Općinskoga vijeća općine Posušje Ivan Lončar. Zahvalio je predstavnicima sportske udruge Lige Hercegovine na uspješno provedenim pripremama za turnir na čelu s Ivanom Zeljkom. „Želim da i ubuduće rade  na postizanju što veće kvalitete kako općinskih/gradskih liga, tako i samog završnog turnira, kazao je Lončar čestitavši svim ekipama sudionicama na izborenoj završnici. Podsjetio je kako se ovaj turnir odvija u sklopu Posuškoga lita, te je time dao dodatni impuls održavanju kulturno-športskih sadržaja u Posušju.

Boje Posušja brani Gradac kojem je ždrijeb u četvrtfinalu dodijelio ekipu Stoca,  koja je obranila prošlogodišnji naslov, te će tako preko njih pokušati ponoviti prvo mjesto iz Širokog Brijega prije dvije godine. U slučaju pobjede Gradac će igrati protiv pobjednika predstavnika Mostara ili Čapljine.

REZULTATI:

Ponedjeljak, 19.08. 
Kvalifikacijska utakmica:
21:30 RUŽIĆI Grude – BRIŠNIK Tomislavgrad 3:0

RASPORED NATJECANJA

Utorak, 20.08.- četvrtfinale
20:30 RODOČ 1 Mostar – BOBANOVO SELO Čapljina A
21:30 GRADAC Posušje – STOLAC Stolac B

Srijeda, 21.08. 
20:30 KOČERIN Široki Brijeg – TESKERA Ljubuški C
21:30 KREHIN GRADAC Čitluk – RUŽIĆI Grude D

Četvrtak, 22.08. polufinale
20:30 A-B
21:30 C-D

Petak, 23.08.
Utakmica za treće mjesto
Finale

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!