HKUD Antas Mucić Ljubuški ide na Šokačko sijelo

Šokačko sijelo u Županji ove godine obilježava pedeset i treću obljetnicu osnutka.

Bogat program počeo je još u subotu 15. veljače, a Županja će sve do 25. veljače biti velika pozornica pjesme, plesa i svetkovine narodnih običaja na kojoj će nastupiti mnoštvo sudionika.

Svoj doprinos ove godine dati će i ljubuški folkloraši, odnosno HKUD Antas Mucić Ljubuški.

Iz HKUD-a Antas Mucić Ljubuški su priopćili kako će od 20. do 23. veljače biti u Županji, te kako će na Šokačkom sijelu imati svoj izložbeni gastro štand na kojem će predstavljati delicije ljubuškog kraja i Hercegovine.

Kroz četiri dana nastupa predstaviti će i naše tradicijske i etno baštine.

Naš folklor predstavljati će na Sajmu zlatne niti, sudjelovati će u glazbenoj radionici, na otvorenju Sijela i „Šokačkog cvita 2020“, u pokladnoj povorci, te na trećoj večeri folklora gdje će se se predstaviti zajedno sa društvima „Tkaniza“ iz Linza u Austrija, „Sveti Juraj“ iz Duge Rese, plesni ansambl iz Wilhamovcea iz Poljske "Zaspol Reogionalny", te "Karpoš" iz Makedonije.

antas mucic

Posebno su se zahvalili sponzorima koji su im pomogli da i ove godine predstavljaju Ljubuški na čuvenoj folklornoj manifestaciji, gradonačelniku Grada Ljubuški gospodinu Nevenku Barbariću, te Ministarstvu financija Zapadno-hercegovačke županije i gospodinu ministru Toniju Kraljeviću.

Zahvalili su se, također, i svima onima čiji će proizvodi biti na ljubuškom izložbenom gastro štandu, a to su: Vinarija Keža, podrumi Andrija-Paoča, Vinarija Begić, Vinarija Dida-Međugorje, Karliko Ljubuški, pršutana Herceg-Prolog, AS Premium, te svadbeni restoran Ohio Humac.

Iz društva ovom prigodom također upućuju poziv svima koji koji vole druženje, folklor i narodne običaje da im se pridruže na probama koje se održavaju u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom, svakog ponedjeljka u 19 sati.

 
index Instagram400x230 youtube