Prosinac u Frami Veljaci

I ovog Došašća radosnog duha franjevaštva u našoj Frami nije nedostajalo. Svatko od nas framaša je negdje u sebi znao Koga čeka te nas je ta ista radost sve zajedno vodila kroz ovo vrijeme.

Svaki dan osim nedjelje u našoj župnoj crkvi slavljena je sveta Misa zornica na kojoj su framaši i trećari, iako pomalo pospani, radosno sudjelovali. Subotom nakon zornice okupljali smo naše župljane u dvorani te se u malo svježija jutra družili i grijali uz šalicu čaja i koji kolač.

Kako bi obradovali djecu iz naše župe, za spomendan svetoga Nikole pripremili smo prigodnu predstavu i darivali djecu. Ni tada veselih osmijeha i ozarenih lica nije falilo. Kako smo se pripremali na različite načine, tako smo se odlučili i na ono najjače, molitvom jedni za druge. Svatko je za sebe izvukao određenu osobu za koju se odlučio moliti te ju na samom kraju i darivao slatkišem ili nekim drugim znakom pažnje.

Kako bi se u svemu osvrnuli na ono bitno,naši su framaši pravili jaslice i pripremali crkvu za, nadolazeći najradosniji kršćanski blagdan, Božić. Naravno uz sve one koji su radosni, uvijek ima onih koji nemaju dovoljno, pa smo dijeleći pakete s namjernicama i njima na neki način učinili ovaj Božić bar malo boljim i izmamili jedan osmijeh više na njihova lica. Kao što se kaže; kako bi doživljaj bio potpun, svatko u određenoj ulozi, uprizorili smo žive jaslice na Badnji dan i na sami Božić.

Božićno jutro započelo je svetom Misom, čestitanjem, druženjem i radosnim osmjesima na licima ljudi. Svjesni da se Isus rađa u našim srcima, osjećaj je koji ništa i nitko ne može zamijeniti.

Pokušali smo i nadamo se uspjeli i ovog puta kao framaši dati sve od sebe, najprije za Boga, za obitelj i za svoju Framu i sve ljude koje smo susreli. Svetom Misom zahvalnicom zahvalili smo za proteklu godinu, koja nas je prije svega još više povezala, još više naučila i mnogo toga dala. Zahvaljujemo Bogu što je i kroz ovu godinu davao snage i milosti našoj Frami i župi, kako bi iako mala odisala velikom radošću zato što postoji i zato što je tu gdje jest.

U godini koja dolazi, ne trebamo poželjeti ništa drugo nego još veću ljubav prema Bogu i prema svetom Franji koji nas u svoj poniznosti i jednostavnosti vode ovim našim framaškim putem. I na kraju ove godine svjesni smo istoga, da je svakom od nas koji je od sebe dao bar malo, Frama vratila stostruko. Frama može i Frama hoće.

Jer to je duh svetog Franje Asiškog!
I ne može drugačije.
Hvala Ti na svemu!

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 08 Siječanj 2020 11:50
 
index Instagram400x230 youtube