Reper Stoka u Ljubuškom pričao o paklu droge [foto]

U prepunoj dvorani ljubuškog hotela Bigeste, pred petstotinjak gledatelja iz čitave Hercegovine, poznati reper Marin Ivanović Stoka je večeras ispričao svoju životnu priču, uobličenu u monodramu prigodnog naziva - „Iz tame u svjetlo - Stara škola Kreka“.

Iako je riječ o bolnoj priči jer je Marin govoreći o paklu droge opisivao nebrojene ružne i sramotne scene koje je doživio i preživio, u monodrami nije nedostajalo šala, najviše onih na vlastiti račun, tako da je Ivanović često tjerao publiku iz krajnosti u krajnost, bilo je zgražanja i smijeha.

Na zanimljiv, a opet upozoravajući način, kroz sat i pol zanimljivog monologa govorio je o tome kako je postajao sve teži ovisnik, opisujući groteskne scene, od toga kako je povraćao krv, kako je uneređen u pidžami šetao Zagrebom usred bijela dana, do toga kako je krao od svojih roditelja kako bi nabavio novac za drogu...

Bilo je trenutaka kada bi mu se grlo steglo, u par navrata je i zaplakao, a sjajne su bile njegove grimase kojima je pokazivao na koji način droga utječe na živčani sustav.

Nakon opisa kako je završio u Cenacolu i kako se uspio spasiti kroz vjeru i molitvu, na kraju je svim mladima koji su večeras došli u Bigeste poručio kako im njegova priča treba služiti kao upozorenje.

Mlade je pozvao da ne eksperimentiraju s drogom, da ne misle da su pametniji i da to mogu kontrolirati, kao što je on i kao što su mnogi njegovi prijatelji mislili, a pola ih je završilo u grobu.

Predstava u Ljubuškom je bila veliki uspjeh, a sam reper je večeras na bini istaknuo kako je za to što je on došao u Ljubuški najviše zaslužan jedan mladić, Boris Vujica, učenik drugog razreda Gimnazije Ljubuški.

Kako je Ivanović istaknuo, trebalo je sve to organizirati, medije, scenu, ulaznice, to je posao koji bi zadavao mnogo problema i odraslom čovjeku, a Boris je, unatoč svojim mladim godinama, sve to odradio perfektno.

Večeras je hotel bio dupkom ispunjen, a o interesu koji je reper pobudio najbolje govore fotografije.

 
index Instagram400x230 youtube