Logo
Ispiši ovu stranicu

HKUD Herceg Stjepan promijenilo ime u HKUD Antas Mucić Ljubuški

HKUD Herceg Stjepan promijenilo ime u HKUD Antas Mucić Ljubuški

HKUD-a Herceg Stjepan iz Ljubuškog od sada ima novo ime. Naime, Odlukom skupštine HKUD-a Herceg Stjepan, promijenjen je naziv u HKUD Antas Mucić Ljubuški.

To je učinjeno kako bi se odala počast njihovom preminulom članu, ujedno i doajenu folkora na ovim prostorima. Podsjetimo, Antas, svestrani pučki umjetnik i čovjek koji je svoj život posvetio sviranju i izradi tradicijskih instrumenata, napustio nas je prije skoro tri godine u 78. godini života.

Ovaj hercegovački umjetnik ostavio je neizbrisiv trag u povijesti kulturne baštine svoje Hercegovine, a i šire.

Društvo koje sada nosi njegovo ime već kreće s nastupima, danas 11. prosinca nastupaju u Sarajevu na snimanju glazbeno-scenske emisije "Kao nekad pred Božić", gdje će se naći u poznatih imena kao što su Dražen Žerić Žera, Željko Bebek, klapa Cambi, Vlado Kalember, Kićo Slabinac, Šima Jovanovac i još mnogi drugi.

U Sarajevu će se članovi HKUD-a Antas Mucić Ljubuški predstaviti plesovima i pjesmom te božićnim običajima našeg kraja, kao i štandom gastro ponude našega kraja.

Ovom prilikom se iz društva zahvaljuju na potpori svima koji su pomogli da se što bogatije opremi štand s kojim će predstavljati Ljubuški u Sarajevu, a to su Vinarija Keža, Vinarija Dida Međugorje, Podrumi Tolj Blatnica, Svadbeni restoran Ohio. Posebno se zahvaljuju na potpori koju im daju gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić i ministar financija ZHŽ-a Toni Kraljević.

Iz društva također upućuju poziv svima koji koji vole druženje, putovanja, folklor i narodne običaje da im se pridruže na probama koje se održavaju u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom, svakog ponedjeljka u 19 sati.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!