Logo
Ispiši ovu stranicu

Šesti susret zborova 10. studenoga u crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu

Šesti susret zborova 10. studenoga u crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu

Susret zborova, šesti po redu, u organizaciji Udruga hrvatskih amaterskih kulturno - umjetničkih društava u BiH i Hrvatske kulturne zajednica u FBIH, održat će se 10. studenoga u crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu.

"Ovim putem se zahvaljujemo Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog te njihovom župnom zboru na domaćinstvu i suorganizaciji Susreta zborova. Ideja i cilj Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, ali i stručno savjetovanje i pomoć pri odabiru odgovarajućeg repertoara, koji su ključni za napredak i rad zborova. U posljednje vrijeme, na području Bosne i Hercegovine, pojavljuje se sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana, pa je ovakav Susret koristan, kako za njihovu promociju, tako i za umjetničku kvalitetu. Osim toga, susret zborova odlično je mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva i usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima", priopćili su iz UHAKUD iz BiH. 

Svaka skupina obavezna je pripremiti dvije pjesme po vlastitu izboru koje će izvesti u programu susreta te pjesme koje će svi zborovi zajedno pjevati na sv. misi. Ovaj susret je ocjenjivačkog karaktera, a u komisiji susreta bit će stručnjaci iz područja zborskog pjevanja koji će svoja zapažanja iznijeti na okruglom stolu.

Prema programu, sveta misa slavit će se u 11 sati, susret zborova počet će u 12.30 sati, dok je domjenak i okrugli stol za voditelje zborova planiran u 15 sati. Po završetku, oko 16 sati, planiranje  i obilazak humačkog muzeja. 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!