Trebižat - rijeka koja od izvora do ušća mijenja devet puta svoje ime [foto]

Trebižat - rijeka koja od izvora do ušća mijenja devet puta svoje ime [foto] IKS portal

Na prekrasnom vodopadu Koćuša završila je dvodnevna likovna kolonija u organizaciji Grada Ljubuškog i JU za kulturu i sport na kojoj su sudjelovali slikari iz ŽZH.

Svoje sudjelovanje na ovoj već tradicionalnoj likovnoj koloniji s radošću je prihvatilo tridesetak slikarica i slikara kako bi na svojim platinima uhvatili onaj čarobni trenutak stvaralaštva kad mašta, ideja i stvaralački impuls kistom, bojom i plohom govori onu vječnu čovjekovu priču da drugima želi prenijeti ljepotu unutrašnje umjetnikove doživljajnosti u umjetničko djelo kojim se slavi priroda, njena neponovljiva i jedinstvena ljepota. Ta bistra ljepotica od pamtivijeka oduševljava sve one koji su zastali na njenim obalama, divili se njenoj neponovljivosti.

To je rijeka koja od izvora do ušća mijenja devet puta svoje ime, a od Ljubuškog do ušća poznata je kao Trebižat.

Poslije završetka likovne kolonije upriličena je izložba nastalih radova na samoj Koćuši, a isto tako će biti organizirana izložba tih radova u sklopu manifestacije proslave Dana grada Ljubuškog u veljači iduće godine. Nadamo se da će ti radovi nakon toga krasiti zidove ljubuških škola i drugih javnih ustanova Grada Ljubuškog.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 24 Kolovoz 2020 12:15
 
index Instagram400x230 youtube