U Crvenom Grmu proslavljen blagdan sv. Ivana Krstitelja

Mještani Crvenog Grma danas su svečanom misom u mjesnoj crkvi proslavili blagdan svog sveca zaštitnika Svetog Ivana Krstitelja.

Procesijom oko mjesne crkve, uz pjevanje i molitvu, u 11 sati je započelo misno slavlje koje je predvodio fra Miroslav Bustruc, a koncelebrirao je fra Ljubo Kurtović.

Fra Miroslav je u propovijedi istaknuo kako su se okupili u mjesnoj crkvi kako bi proslavili rođenje „najvećeg rođenim od žene.“

Tako kaže Isus za njega, ali dodaje odmah; „I najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega“. Što to znači? Znači da je kraljevstvo nebesko cilj svakoga od nas i svatko od nas, dok god se nalazimo na ovoj zemlji, može izgubiti tu nit vodilju prema nebu. Možemo zastraniti.“

Fra Miroslav je pozvao vjernike da ustraju u vjeri, da im kraljevstvo nebesko bude cilj.

„Netko je i o Judi rekao; „I on je dobro započeo“. Tako da valja, ne samo dobro započeti, nego ustrajati u tome i završiti na dobar način“, poručio je fra Miroslav i pozvao okupljene da žive svoju katoličku vjeru.

Postoji netko tko teorijski tvrdi da ima Boga, a u praksi živi kao da ga nema. On je praktični nevjernik i teorijski vjernik. Ima s druge strane onih koji tvrde da Boga nema teoretski, a u praksi žive kao da ga ima. Tko je bliži Bogu? Pa onaj drugi“, upozorio je fra Miroslav i pozvao vjernike da se „treniraju“ u kršćanstvu, da stalno pokušavaju postati bolji i da se opredjeljuju za dobro. 

Čovjek je biće obdareno slobodom. Možeš se odlučiti za dobro i ustrajati u tome, a možeš se odlučiti za zlo, ustrajati u tome i završiti u paklu po vlastitom izboru. Nitko nije prisilno importiran u raj i nitko nije neinformiran kamo to ide ako ustraje u zlu“, rekao je između ostalog fra Miroslav Bustruc.

Pretkraj misnog slavlja, humački župnik fra Ljubo Kurtović se zahvalio fra Miroslavu na nadahnutoj propovijedi, uputio je zahvale svima koji se okupili na ovom misnom slavlju, te svima ostalima koji su dali svoj doprinos u proslavi blagdana sv. Ivana.

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 24 Lipanj 2020 13:35
 
index Instagram400x230 youtube