Tri Ljubušanke otkrile kako su se riješile suvišnih kilograma

Nebrojeno puta smo čuli kako upornost, volja i rad vode do uspjeha. Taj put često zna biti popločen usponima i padovima te zahtjeva mnogo strpljenja. To vrlo dobro znaju akterice sljedeće priče, tri Ljubušanke, koje su hrabro kročile u obračun s kilogramima i promijenile ustaljene navike.

Svoje životne priče odučile su podijeliti s čitateljima našeg lista, uz želju da svi oni koji se bore s istim problemom, shvate da rješenje postoji.

Jedna od njih, Suzana Grgić, kaže nam je kako je već u vrijeme puberteta posezala za raznim dijetama, ali bezuspješno. Rješenje je dalje tražila kroz razne vježbe, no rezultati nisu bili vidljivi. Konačno, nakon što se odlučila za fitness treninge kod trenerice Maje Bošnjak, kilogrami su se počeli topiti.

Podrška trenerice

„Nakon poroda sam imala čak 128 kilograma. Dijete ponovno nisu dale nikakve rezultate, ali upis u fitness klub Maya, itekako jest. U početku sam trenirala u grupi u kojoj su bile 50-godišnjakinje, koje su bile spretnije od mene u izvođenju vježbi. Često sam se vraćala doma sa suzama u očima, no uz Majinu podršku okrenula sam se zdravom načinu prehrane i počela redovito trenirati u drugoj grupi. Shvatila sam da ništa neću dobiti od samosažalijevanja nad samom sobom i pokrenula se“, priča nam Grgić, dodajući kako je uspjela skinuti 18 kilograma za 3 mjeseca i na toj se kilaži uspjela zadržati sljedeće dvije godine.

„Uz nastavak treniranja i primjenu savjeta trenerice, uspjela sam doći do tako dugo željenog broja 90. Više ne posjećujem doktora zbog neredovitih menstrualnih ciklusa, a ni treninzi mi ne predstavljaju opterećenje. Naprotiv, tih sat vremena uvijek mi posluži za izbacivanje negativne energije. A kako sam sveukupno uspjela skinuti 28 kilograma, promjena garderobe je sada najveći problem“, kroz smijeh govori Grgić.

U nastavku razgovora pridružila nam se i djevojka čija nas je transformacija oduševila. Ona je Josipa Boban, a zbogom suvišnim kilogramima odlučila je reći prije godinu dana.

„Uživam u hrani i volim jesti, no kada sam shvatila da mi kilogrami smetaju, odlučila sam se za potpuni preokret. Po preporuci prijatelja došla sam do Maje i danas su treninzi kod nje neizostavni. Treniram tri puta tjedno i predana sam maksimalno. Poslušala sam savjete nutricionistice i izbacila bijelo brašno i umjetna sladila. To znači da sada jedem češće, četiri do pet puta dnevno, no naglasak je na zdravim proizvodima. Bilo je, naravno, teško, ali sam uspjela u svom naumu i skinula 20 kilograma. Organizam je žudio za nezdravom hranom, ali nakon mjesec dana sam se naviknula na promjenu“, prepričava Boban svoju borbu s kilogramima.

Vidljivi rezultati

Uz nju i Grgić, Antonija Kozina je još jedna od Ljubušanki koja može biti primjer drugima kada je u pitanju ustrajnost i odgovornost pri postavljanju ciljeva.

Kozini je, naime, višak kilograma uzrokovao zdravstvene probleme, povišen krvni tlak, manjak željeza uslijed obilnih krvarenja, loš rad bubrega, bolove u zglobovima…

„U lipnju 2018. godine saznala sam da fitness trenerica Maja Bošnjak nudi ženama s prekomjernom težinom besplatne treninge preko ljeta. Shvatila sam to kao znak s nebesa i čvrsto odlučila da nešto poduzmem za svoje zdravlje. Počela sam redovno ići na trening, dobila smjernice zdrave prehrane i rezultati su uskoro bili vidljivi“, ističe Kozina.

Nakon toga je, navodi, prestala piti tablete za krvni tlak, rad bubrega se poboljšao, a bol u zglobovima je nestala.

„Za godinu dana sam uspjela skinuti 25 kilograma, tako da i dalje idem na treninge i pridržavam se određenih smjernica. Puno istražujem, a zdrava prehrana i redovan trening postali su moj način života, nikako prolazna faza. Što se tiče treninga, jako sam zadovoljna. Radimo vježbe snage, izdržljivosti, mobilnosti, koordinacije, kardio, kao i vježbe za oblikovanje tijela. Trenerice Maja Prusina i Ivana Vučić daju nam podršku na treningu i izvan njega te su uvijek spremne pomoći savjetom i osobnim primjerom“, kaže Kozina.

Povratna informacija

Za komentar je bila dostupna i trenerica Bošnjak.

„Ove tri žene su u roku od jedne godine skinule oko 20 kilograma i stekle navike o zdravoj prehrani. Ostvarile su dobre rezultate jer su pažljivo slušale i primjenjivale savjete, a što je jako bitno, riješile su se i zdravstvenih tegoba. Drago mi je jer sam im uspjela pomoći i da sam dobila povratnu informaciju, a iz koje su i rezultati izašli na vidjelo“, naglasila je Bošnjak.

Za sve one koji žele krenuti stopama ovih Ljubušanki, a boje se padova, poručila je:

„Sami sebi morate priznati kako imate problem s viškom kilograma te da previše i nekontrolirano jedete. Sljedeći korak je vježbanje i pomoć trenera, a ono najvažnije, pred čime ne smijete posustati, jest ustrajnost i borba do kraja“.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list

Poslijednja izmjena danaPetak, 19 Lipanj 2020 08:58
 
index Instagram400x230 youtube