Osma večer Devetnice u Studencima

I osme večeri duhovne priprave za proslavu zaštitnika župe Presvetog Srca Isusova u Studencima veliki je broj vjernika hodočastio u svetište. Oni koji nisu stigli prije sinoć su se mogli ispovjediti, na raspolaganju je bilo nekoliko svećenika.

Nakon pjevanja zlatne krunice i pobožnosti Srcu Isusovu misno slavlje u koncelebraciji četvorice svećenika predvodio je don Nikola Menalo, župnik župe Blagaj – Buna. Na početku svete Mise izrazio je zadovoljstvo što je ponovo u Studencima i što sa svojim bivšim župljanima (bio kapelan godinu dana) i hodočasnicima može slaviti svetu Misu.

U propovijedi je govorio o tri stupa naše vjere na koje Isus upozorava u Matejevu evanđelju, milosrđe, molitva i post. Sve što radimo ne trebamo raditi da nas netko vidi, bilo u pitanju milosrđe, molitva ili post, već da to radimo u nutrini srca.

Liturgijsko pjevanje predvodio je zbor mladih „Mir“ iz župe Blagaj – Buna kojima se, kao i predvodniku misnog slavlja, na kraju svete Mise zahvalio župnik don Ivan Štironja i pozvao ih da ponovo dođu.

 
index Instagram400x230 youtube