Razgovor s povodom - Lola.tees: Nastavljamo s doniranjem zaštitnih maski

Istaknuto Razgovor s povodom - Lola.tees: Nastavljamo s doniranjem zaštitnih maski

Dvije prijateljice iz Ljubuškog, Helena Bilić-Radić i Jelena Džolić, stoje iza veselog i unikatnog branda Lola.tees. Počele su s izradom majica s natpisima, a danas u ponudi imaju haljine, suknje i tunike.

Uz to su stekle regionalnu prepoznatljivost.Posljednjih dana pokazuju i veliko srce, izrađujući zaštitne maske koje doniraju zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji. Helena Bilić-Radić, direktorica ovog branda, otkrila je za portal Bolja strana šta ih je ponukalo na ovaj humani korak.

“Budući da sam članica GSS Ljubuški, moje kolegice i kolege su liječnici i medicinsko osoblje, kako Doma zdravlja Ljubuški tako KBC Mostar. U svakodnevnom kontaktu s njima uvidjela sam potrebu za izradom maski, jer ih je već prije 10-ak dana nedostajalo na tržištu. Tako smo po uputama medicinskog osoblja krenuli u izradu prve maske”, kaže Helena.

Objavom na društvenim mrežama krenuli su telefonski pozivi i mailovi, upiti za donacije maski koje su pamučne, višeslojne i višekratne te se mogu prati na visokim temperaturama i peglati.

“Svjesni situacije koja vlada u našem zdravstvenom sustavu, ponudili smo se da izradimo određene količine za Dom zdravlja Ljubuški, Dom za stare i nemoćne Ljubuški  i Odjel pedijatrije KBC-a Mostar. Pomogle su nam i članice GSS-a, jer su zbog otkazivanja školskih i poslovnih obaveza bile slobodne na neodređeno vrijeme”, istakla je Helena.

Lola.tees planira donirati sve količine koje uspiju izraditi dok traje ova situacija sa koronavirusom.

“Nismo bili svjesni potreba svih javnih ustanova koje su ovom pandemijom najviše pogođene. Mi smo mali obrt i potražnja nadmašuje naše kapacitete, ali odlučili smo dati sve od sebe, svu proizvodnju smo usmjerili na izradu maski. Jučer smo na Klinici u Mostaru darovali Onkološki odjel na kojem su smještena djeca s malignim oboljenjima. Maske će im itekako dobro doći, baš kao i njihovim roditeljima te medicinskom osoblju. Djeca su se naročito obradovala kada smo im uručili antistres bojanke, bookmarke i flomastere u želji da im bar malo skrenemo misli i obojimo dan,” naglasila je Helena.

Još je obrta koji su slični Lolama i inspirisani ovim primjerom krenuli s izradom maski za donacije raznim ustanovama, a kako Helena kaže, potražnja je ogromna i samo zajedničkim snagama možemo puno učiniti.

“Mnogo je ljudi ovih dana u izolaciji, a ovo je savršen način da se kroz rad za opće dobro, izoliramo i od negativnih vijesti, opće panike i dezinformacija koje su preplavile društvene mreže i vijesti”, zaključila je Helena.

Poslijednja izmjena danaPetak, 20 Ožujak 2020 11:16
 
index Instagram400x230 youtube