Dječji karneval u Ljubuškom [foto]

Istaknuto Dječji karneval u Ljubuškom [foto]

Morski psi, Indijanci, leptirići, puževi, smajlići i brojni drugi maštoviti likovi ispunili su danas Gradsku športsku dvoranu u Ljubuškom, a utjelovila su ih djeca iz brojnih maškaranih skupina koje su sudjelovale današnjem Dječjem karnevalu.

Djeca u maskama počela su se već oko 12 sati okupljati ispred Gimnazije Ljubuški, a potom je dječja karnevalska povorka napravila kratki mimohod po gradskim ulicama, da bi se male mačkare potom "poredale" u Gradskoj športskoj dvorani, gdje nije nedostajalo plesa i zabave.

Sve skupine su izvele svoje točke na pozornici, program su otvorile Ljubuške mažoretkinje, a nakon njih su djeca iz Dječjeg vrtića Ljubuški otplesala svoj „baby shark ples“.

Dječji vrtić Bubamara se ove godine predstavio „smajlićima“, a školarci iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić su pak bili mali diplomanti.

Djeca iz vrtića Petar Pan su prozujala pozornicom u svojim kostimima muha, tu su bili i leptirići iz Dječjeg vrtića Leptirić, dok je štih Divljeg zapada donio Dječji vrtić Jelenko čija su djeca nastupila kao veseli i razigrani Indijanci.

Publiku su zabavili i školarci OŠ Tina Ujevića koji su ove godine bili puževi, dok su djeca iz Dječjeg vrtića „Oblačić“ došla kao ježevi kako bi sve podsjetili da se ove godine obilježava 30 godina Ježeve kućice.

Školarci iz OŠ Marka Marulića su nastupili kao četiri godišnja doba, a dašak čarolije donio je Dječji svijet sa svojim čarobnim kostimima.

Posljednja skupina su bili Veseli školarci iz Posušja koji su ove godine nastupili kao ananasi.

„Dječje skupine nas iz godine u godinu uveseljavaju i iznenađuju novim idejama i svojim maštovitim kostimima“, rekla je Jagoda Jelavić, tajnica Karnevalskog društva Prolog.

Nakon što su se sve dječje skupine predstavile na pozornici, na pozornici su nastupili Lola Animatori sa dječjim zabavnim programom.

Po završetku programa, za sve sudionike dječjeg karnevala serviran je švedski stol sa grickalicama i vodom.

 
index Instagram400x230 youtube