Dr. Landeka o radu Doma zdravlja Ljubuški [audio]

Istaknuto Dr. Landeka o radu Doma zdravlja Ljubuški [audio]

„Tijekom prošle godine liječnici koji rade na Odjelu obiteljske medicine Doma zdravlja Ljubuški obavili su 72 677 pregleda bolesnika“, istaknuo je dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški tijekom gostovanja u programu našeg radija.

On je dodao kako su nedavno dobili izvještaje o radu svih odjela.

„Generalno mogu reći da smo pružili više usluga u odnosu na 2018. godinu. Najveće povećanje je na Odjelu obiteljske medicine gdje je obavljeno 15 tisuća liječničkih pregleda više nego u 2018.“, rekao je Landeka.

On je dodao kako je povećan broj pregleda i u većini specijalističkih službi, dok je broj pregleda na odjelu Pedijatrije otprilike isti kao i prošle godine.

„Kada se govori o našoj Hitnoj medicinskoj službi obavljeno je negdje oko 13 tisuća liječničkih pregleda bolesnika, a samo 6,2 posto, odnosno 838 njih je odvezeno prema bolničkim ustanovama ili je dobilo uputnicu za pregled u bolnici. Ovo je vrlo bitno istaknuti jer se evo u javnosti nekad stiče dojam kako naša Hitna medicinska pomoć služi kao tampon zona, gdje se samo proslijeđuju bolesnici prema bolničkim ustanovama, najčešće Mostaru, a evo prema ovim podacima u više od 93 posto slučajeva bolesnici su zbrinuti tu kod nas. Tu im je pružena prva pomoć i nije bilo potrebe za odlazak u bolničke ustanove“, istaknuo je Landeka.

U audiozapisu poslušajte razgovor s dr. Landekom:

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 05 Veljača 2020 12:53
 
index Instagram400x230 youtube