Tisuće Ljubušaka dočekalo svoje srebrne heroje zlatnog sjaja [foto&video]

Istaknuto Tisuće Ljubušaka dočekalo svoje srebrne heroje zlatnog sjaja [foto&video]

Ljubuški je dočekao svoje hrvatske rukometne reprezentativce koji su osvojili srebro na Europskom prvenstvu.

Brojni žitelji Ljubuškog, ali i drugih krajeva Hercegovine - Gruda, Čapljine, kao i nemali broj Dalmatinaca, od Metkovića do Imotskog, napunio je dvoranu gdje se uz pjesmu i veselje čekao dolazak ljubuških 'Kauboja'.

Gradskom športskom dvoranom zaorio se pljesak kada su se na podij popeli Josip Šarac, David Mandić i Matej Hrstić - 'domaća dica' malog grada zaslužna za veliki uspjeh 'Kauboja'.

"Svugdje je bilo lipo, ali ovo je moj dom di sam počeo graditi svoju karijeru. Moj trud i moje sve je počelo odavde iz Izviđača i još jednom hvala im na tome, upravi i cilom klubu. Sa Hrstićem sam od malih nogu, sa Šarcem s kojim sam sjedio u klupi. To su moji dečki, moji prijatelji, moja braća i još jednom im čestitam. Ova djeca će postati ono što smo mi danas, vjerujem u njih i u Izviđač" rekao je David Mandić.

Hrstić je zahvalio roditeljima i klubu koji su bili uz njega tijekom igračkog stasanja.

"Predivan je osjećaj. Ovo ću pamtiti cijeli život, medalja će biti, ja se nadam, ali ovakav doček se ne zaboravlja Zahvaljujem svima koji su sa mnom bili od samih početaka, svima koji su mi pružili priliku", rekao je i pozvao djecu da se bave rukometom.

A potom se publici obratio i lijevi vanjski Josip Šarac.

"Neopisiv je osjećaj, koljena mi klecaju", kazao je Šarac pa se potom obratio djeci: "Trenirajte i radite i mislim da ćete i vi ovo doživjeti jednog dana", poručio je Šarac.

Uslijedila je pjesma, a onda su se igračima obratili gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić i humački gvardijan Dario Dodig, koji je dao blagoslov slavljenicima. Uputili su prigodne riječi te uručili poklone.

Druženje je nastavljeno uz pjesmu u slavljeničkom raspoloženju, dok su hrvatski reprezentativci imali su pune ruke posla dijeleći potpise, a nije izostalo ni fotografiranje s publikom.

 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 28 Siječanj 2020 15:06
 
index Instagram400x230 youtube