Dan župne povezanosti i božićni koncert u Studencima

Blagdan Nevine dječice u župi i svetištu Presvetog Srca Isusova u Studencima na poseban se način obilježava već petnaestu godinu za redom.

Na blagdan Nevine dječice svugdje u svijetu u kršćanskim crkvama slavi se spomen na nevinu djecu koju je dao ubiti Herod, židovski kralj koji se bojao za svoje prijestolje, a kako nije uspio naći novorođenog Boga, Isusa Krista, dao je ubit svu djecu do dvije godine starosti.

Sveta Misa slavit će su u župnoj crkvi u 17 sati na kojoj će biti i blagoslov djece. Poslije svete Mise djeca i svi ostali vjernici preselit će u Pastoralni centar gdje će se djeci uručiti prigodni darovi, mladi iz Župe za vjernike će prirediti Božićni koncert, a nastupit će i folkloraši.

Tako će zapjevati mješoviti župni zbor „Vrelo života“, dječji zbor „Plavi anđeli“, ženska pjevačka skupina „Izvor“, početnici folklora HKUD-a Studenčica, srednja skupina folklora, a „igrački“ dio završit će „folkloraši seniori“. Riječ je folklorašima iz „prve postave“ HKUD-a Studenčica koji će i ovom prigodom pokazali da nisu zaboravili igrati.

Nastupit će i Studenački bećari koji su sastavnica HKUD-a Studenčica.

 
index Instagram400x230 youtube