Trinaesta večer "Advent u Ljubuškom" [foto]

Plesna i zabavna večer na glavnom gradskom trgu, tako bi se mogla opisati trinaesta večer manifestacije „Advent u Ljubuškom“.

Naime, večerašnji program otvorili su plesači Plesnih klubova Dance Factory i Studia Pokret koji su izveli ukupno 12 plesnih točaka.

„Malo nas je kiša pomela, ali veseli ljudi i veseli plesači, na kraju je ispalo fantastično. Otplesali smo zanimljive točke, predstavili smo se tematskom točkom „Kako je Grinč ukrao Božić, a bilo je tu još par božićnih točaka. U jednoj točki sudjelovao je i Dječji vrtić Ljubuški, zajedno s njima otplesali smo Zvončiće“, rekla nam je voditeljica plesnih klubova Lidija Ereš.

Osim što su mogli vidjeti zanimljive plesne koreografije, ove trinaeste večeri „Adventa u Ljubuškom“ građani su se mogli upoznati i sa radom Udruge maslinara Ljubuški te štošta od njih naučiti.

Predsjednik Udruge Miro Barbarić ističe kako su ljubuški maslinari dosegli vrh u ovom poslu. Za svoje maslinovo ulje osvojili su brojne medalje, a cilj im je još se više usavršavati te educirati javnost o zdravim efektima konzumacije maslinovog ulja.

Osim o maslinama, s ljubuškim maslinarima se moglo popričati i o brojnim drugim zanimljivim temama, tako nam je Slavko Ramljak, maslinar rodom iz Cerna koji živi u Čapljini govorio o tome kako mi u Hercegovini još nismo naučili koristiti sve što nam priroda daje, o tome kako se u Japanu naveliko koristi smokvin list u prahu. On sam pravi čips od japanske jabuke, za kojeg kaže da je prava zdrava i organska grickalica.

 
index Instagram400x230 youtube