Ulaz u crkveno dvorište u Radišićima, kao i ulaz u samu crkvu dobio novi izgled

Mještani Gornjih Radišića pripremaju se za proslavu sv. Nikole Tavelića, zaštitnika svoje crkve. Večeras je posljednja večer trodnevnice, a iza molitve krunice u 17 sati, svetu misu će u 17.30 sati predvoditi fra Ljubo Kurtović nakon čega slijedi euharistijsko klanjanje.

Sutra, na sam blagdan, središnje misno slavlje je u 11 sati, a predvoditi će ga fra Nikola Jurišić. Nakon mise je planirano je zajedničko druženje ispred crkve.

Podsjetimo i na to kako je pred blagdan sv. Nikole Tavelića ulaz u crkveno dvorište kao i ulaz u samu crkvu dobio novi izgled.

Naime, od izgradnje crkve ova dva ulaza su bila bez ikakvih ulaganja i već dotrajala.

Još prije godinu dana stara vrata nisu izdržala pred naletom lopova i morala su se izmijeniti.

Pomoć je stigla od ministra financija Županije Zapadno-Hercegovačke i dopredsjednika Vlade ŽZH te predsjednika HDZ-a Ljubuški Tonija Kraljevića, a ideju i izgradnju kao i montažu vrata odradila je stolarija Bebek u vlasništvu Ivana Bebeka. Nakon izmjene vrata radove na izradi i bojenju zidova s unutarnje i vanjske strane vrata odradio je Tomislav Skoko kao donaciju ispred Molerskih usluga Skoko.

Sama kapija je djelo ruku majstora iz bravarske radnje Metal projekt Ljubuški u vlasništvu Srećka Bebića i Mije Grgića, koji su osmislili i napravili kovanu kapiju sa hrvatskim elementima, u srcu glavne klizne kapije te ulazne male pješačke kapije i jednog fiksnog dijela. Iskope za vodilicu te betonske radove oko vodilice odradila je građevinska firma iz Radišića- Graditeljstvo Dropuljić.

Sredstva za kapiju donirana su zajedničkim sredstvima iz proračuna gradonačelnika Nevenka Barbarića od grada Ljubuškog i direktora JP Parkovi gosp. Vedrana Markotića, piše Radišići portal.

https://radisici.ba/images//Clanci2019/crkvar-radisici/Crkva_Radisici_6.jpg

https://radisici.ba/images//Clanci2019/crkvar-radisici/Crkva_Radisici_8.jpg

https://radisici.ba/images//Clanci2019/crkvar-radisici/Crkva_Radisici_3.jpg

https://radisici.ba/images//Clanci2019/crkvar-radisici/Crkva_Radisici_5.jpg

 

 
index Instagram400x230 youtube