Upriličena Trseljevačka večer [foto]

I ove godine, u drugu subotu mjeseca kolovoza, održana je tradicionalna „Trseljevačka večer“ u nešto skromnijem obliku. Naime, kako je Trseljevina ostala bez dvojice dragih ljudi koji su preminuli ove godine, vanjskog slavlja – fešte nije bilo.

Kao i svih godina Večer je počela svetom Misom na mjesnom groblju svetog Nikole Tavelića koju je slavio fra Rade Vukšić koji je rođen na Trseljevini, a dugo je pastoralno djelovao u hrvatskim katoličkim misijama u Austriji, Njemačkoj i najviše u Švicarskoj. Sada je u franjevačkom samostanu svetog Ante na Humcu. Skupa s njim svetu Misu su slavili don Ivan Vukšić, također s Trseljevine, a trenutno na službi u Oukvillu u Kanadi i studenački župnik don Ivan Štironja.

Kako je u subotu bio blagdan svetog Lovre, đakon i mučenika, u svojoj propovijedi fra Rade je govorio o tom velikom svecu i mučeniku, a na kraju svete Mise župnik je čestitao Trseljevčanima na ideji o zajedničkom okupljanju, ali i o pijetetu prema pokojnicima.

Nakon svete Mise nastavljeno je druženje za stolom ispred spomen-kuće pokojnom dr. fra Radoslavu Vukšiću kojeg su partizani odveli sa Širokog Brijega 1945.godine i pogubili kod Drniša.

 
index Instagram400x230 youtube