Bebek: Na ljubuškoj tržnici niti ponedjeljak nije ono što je nekad bio

Trgovci na ljubuškoj tržnici uvijek imaju štošta za ponuditi svojim kupcima. Bez obzira na vremenske uvjete, ali i na cjelokupnu situaciju uzrokovanu koronavirusom, oni su ti koji ne odustaju od posla.

I Mijo Bebek, trgovac koji je naš čest sugovornik, kaže nam da na tržnicu svakodnevno dolazi sa svježim i kvalitetnim proizvodima.

Kao i uvijek, predstavio nam je šaroliku ponudu i cijene koje su, kaže, prihvatljive kupcima.

Kilogram raštike i špinata košta 4 KM, a blitva, prokulice i salata 3 KM. Kelj košta 2 KM, kupus 1, dok za kilogram naranača i limuna trebate izdvojiti 3 KM. U ponudi je i kivi te jabuke koje možete dobiti za 2 KM, med za 20, a domaći ajvar za 6 KM.

„Prodaja je slabija nego inače, pogotovo u zimskim mjesecima, a i zbog koronavirusa i određenih mjera spriječen je dolazak kupaca iz obližnjih prekograničnih mjesta. Ipak, tu su naši sugrađani, stalni kupci, koji nas posjećuju i zbog kojih smo tu gdje jesmo već godinama“, kazao je Bebek za Dnevni list.

Kako je naglasio, trenutno je natraženije lisnato povrće, raštika, kao i blitva, špinat i divlje zelje kada ima u ponudi.

Na upit je li tržnica najposjećenija ponedjeljkom, kao nekada, Bebek nam je rekao da nema razlike u odnosu na ostale dane.

„Problem i jest taj što prodaja ponedjeljkom nije ni približna nekadašnjoj, no prilagodili smo se situaciji. Bit će bolje, nadam se“, zaključio je Bebek.

 
index Instagram400x230 youtube