Ljubuški: Sveta misa za početak školske godine [foto]

Ljubuški školarci danas su zasjeli u školske klupe, a tim povodom su održane mise za učenike, njihove roditelje i nastavnike.

Prva misa je održana jutros u 9 sati u crkvi sv. Ante na Humcu, a druga u 11 sati u crkvi sv. Kate u Ljubuškom.

Humački župnik fra Ljubo Kurtović je predvodeći misu u crkvi sv. Kate istaknuo kako su se okupili moliti Gospodina za blagoslov na početku ove nove školske godine.

Kako je istaknuo župnik, ova školska godina je „pomalo neobična s tolikim mjerama, ograničenjima, predostrožnostima i upozorenjima  da se čuvamo“.

On je dodao kako u svemu tome treba biti oslonjen na Gospodina.

Kaže Božja riječ; Uzalud se muče graditelji, ako Gospodin kuću ne gradi. Uzalud je sav naš trud i muka, ako Gospodin ne blagoslovi i ne dadne da donese ploda“, rekao je fra Ljubo i dodao kako su zato danas molili Gospodina za sve učenike, nastavnike i roditelje kako bi u novu školsku godinu krenuli s Božjim blagoslovom.

U propovijedi je djeci poručio da ih čeka puno godina školovanja, žrtve, ponavljanja i ustrajanja.

„Isus ne kaže; spasit će se tko dobro započne, lako je početi dobro, nego Isus kaže; spasit će se tko ustraje do kraja“. Ustrajati do kraja, biti postojan, uvijek iznova, to nam je potrebno, toliko treba biti ugrađeno strpljivosti  i ljubavi“ , poručio je župnik okupljenoj djeci, kojima je poželio da ustraju u dobroti i strpljivosti, a na kraju je zazvao Božji blagoslov na sve školarce, njihove roditelje i nastavnike.

Podsjetimo, sveta misa za početak školske godine za srednjoškolce slavit će se u nedjelju, 13. rujna u crkvi sv. Ante na Humcu u 18 sati.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 07 Rujan 2020 20:38
 
index Instagram400x230 youtube