Logo
Ispiši ovu stranicu

MUP ŽZH zbog migranata pojačao kontrole, uhićeno više osoba na području Ljubuškog

MUP ŽZH zbog migranata pojačao kontrole, uhićeno više osoba na području Ljubuškog

Sukladno planu Županijske akcije pod nazivom “Migrant” u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području ŽZH, dana 27. studenog 2019. godine u vremenu od 17.00 do 01.00 sata je provedena pojačana akcija kontrole putnih pravaca na području Ljubuškog.

Cilj kontrole bio je pronalaženje ilegalnih migranata i otkrivanja osoba koje vrše prijevoz istih, otkrivanje kriminalnih organizacija koje vrše kaznena djela u vezi s krijumčarenjem migranata i otkrivanje članova kriminalnih organizacija.

Tijekom akcije policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH su u 21.40 sati u mjestu Crveni Grm zatekli jednog migranta, državljanin Iraka, koji je sproveden u PU Ljubuški, te nakon određenih provjera upućen u Imigracijski centar za azilante.

U 21.55 sati PU Ljubuški je zaprimila prijavu da se kroz mjesto Grab kreće vozilo marke “Mercedes 190”, RH registarskih oznaka, te da se u istom nalazi više osoba i da je moguće da se radi o migrantima. Nakon zaprimljene prijave policijski službenici su u mjestu Grab zaustavili navedeno vozilo u kojem je zatečen vozač I.B. (1983.) iz mjesta Posušje, a nakon kratkog vremena policijskim službenicima na navedenoj lokaciji pristupaju četiri migranta.

Gore navedene osobe su sprovedene u PU Ljubuški, te saslušani na navedene okolnosti, a o svemu je izvješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH. Nakon određenih provjera navedeni migranti su upućeni u Imigracijski centar za azilante.

Također, tijekom navedene akcije policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH su prilikom kontrole prometa u mjestu Mostarska Vrata zaustavili osobno motorno vozilo marke “Opel”, BiH registarskih oznaka kojim je upravljao A.M. (1995.) iz Ljubuškog, te kojom prilikom je kod istog pronađena PVC prozirna vrećica u kojoj se nalazila manja količina zelene biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa “marihuana”, nakon čega je imenovani A.M. lišen slobode, te nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

O svemu navedenom je izvješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta protiv gore navedenog bit će upućeno odgovarajuće izvješće o počinjenom KD.

Uprava policije MUP-a ŽZH će i dalje nastaviti s planiranim aktivnostima u cilju sprječavanja krijumčarenja ljudi, poručili su iz MUP-a ŽZH.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!