Logo
Ispiši ovu stranicu

Na području Ljubuškog spriječeno krijumčarenje 17 migranata

Na području Ljubuškog spriječeno krijumčarenje 17 migranata

Službenici Jedinice granične policije Doljani 7. studenoga spriječili su krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Prilikom kontrole državne granice na području Ljubuškog granični policajci u kombiju bh. nacionalnih oznaka otkrili su ilegalne migrante koji nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a izjavili su da dolaze iz Iraka i Sirije.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se vozač kombija, državljanin BiH M. Š. (1988.), kao i Z. B. (1993.), državljanin BiH i Hrvatske koji se nalazio u vozilu Peugeot, bh. nacionalnih oznaka, a koje je bilo prethodnica, odnosno imao je ulogu “čistača”.

Prema naredbi državnog tužitelja, kombi i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a protiv osumnjičenih, M. Š. i Z. B., Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu “krijumčarenje ljudi”.

O događaju su obaviješteni i službenici Službe za poslove sa strancima BiH koji su preuzeli daljnji rad na slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!