MUP ZHŽ-a objavio detalje nesreće u kojoj je poginula jedna osoba u Ljubuškom

MUP ZHŽ-a jučer poslijepodne se oglasio o kobnoj prometnoj nesreći između Gruda i Ljubuškog u kojoj je jedna osoba poginula. Njihovu informaciju prenosimo u cijelosti:

Dana 23.10.2019. godine u 07.43 sati PU Ljubuški je putem telefona zaprimila prijavu od dežurnog djelatnika Doma zdravlja Ljubuški da se u mjestu Proboj, Grad Ljubuški, na dijelu magistralne ceste M-6 dogodila prometna nesreća sa povrijeđenim osobama, te da izlaze na teren. Odmah po zaprimljenoj prijavi upućeni su policijski službenici na mjesto događaja prometne nesreće, a djelatnici Doma zdravlja Ljubuški su povrijeđenim osobama pružili prvu pomoć, nakon čega je jedna osoba hitno prevezena u CUM Mostar, a druga osoba je uz odgovarajuću uputnicu Doma zdravlja Ljubuški također upućena na odjel CUM-a SKB Mostar na daljnje ukazivanje liječničke pomoći.

Po dolasku na mjesto događaja utvrđeno je da su u prometnoj nesreći sudjelovala dva vozila, vozilo marke VW Golf-2, tip 19E kojim je upravljala Ž.M.(1965.) i vozilo marke Mercedes-Sprinter 904,6, tip 413 kojim je upravljao A.K.(1995.).

Policijski službenici PU Ljubuški su na mjestu događaja izvršili očevidne radnje, a promet se do 09.20 sati naizmjenično odvijao jednom kolničkom trakom, te preusmjeravao na alternativne pravce.

Od zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći u 09.10 sati u SKB Mostar preminula je Ž.M.(1965.), dok je suvozačica M.M.(1994.) zadobila tjelesne povrede za sada neutvrđenog stupnja.

Po nalogu dežurnog Županijskog tužitelja u Širokom Brijegu u narednom periodu obavit će se obdukcija tijela smrtno stradale osobe u prostorijama mrtvačnice Bijeli Brijeg, Mostar.

Po završetku očevidnih radnji motorna vozila koja su sudjelovala u ovoj prometnoj nesreći su izuzeta i smještena u sabirni centar za vozila u Ljubuškom radi obavljanja potrebnih vještačenja.

Policijski službenici PU Ljubuški provode kriminalističku obradu u cilju utvrđivanja uzroka i načina nastanka ove prometne nesreće – navedeno je u informaciji za medije MUP-a ZHŽ-a.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 24 Listopad 2019 08:09
 
index Instagram400x230 youtube