Logo
Ispiši ovu stranicu

Poznat identitet djevojke pronađene u rijeci Studenčici

Poznat identitet djevojke pronađene u rijeci Studenčici

U nedjelju je u večernjim satima u rijeci Studenčici, u Studencima pronađeno beživotno tijelo 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara.

Tijelo je pronašao ribar ispod mosta u Donjim Studencima, a iz rijeke su ga izvukli pripadnici Gorske službe spašavanja iz Ljubuškog i Čitluka.

U akciji koju je vodio Bruno Grgić iz GSS Ljubuški sudjelovalo je 12 spašavatelja iz Ljubuškog i Čitluka.

Pripadnici PU Ljubuški, odnosno MUP-a ŽZH su uz nazočnost dežurnog županijskog tužitelja Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu na licu mjesta izvršili očevid.

Prilikom očevidnih radnji izvršena je identifikacija beživotnog tijela te je utvrđeno da se radi o ženskoj osobi L.B. (19) iz Mostara i da se radi o nasilnoj smrti, priopćio je županijski tužitelj ŽZH Josip Aničić.

Naložena je obdukcija nad beživotnim tijelom L.B., te će se provesti potrebna vještačenja kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Neslužbeno saznaje Avaz da nije ubijena iz vatrenog oružja, a na licu mjesta, kao i na njenom tijelu, su nađeni tragovi koji ukazuju da se sa ubojicom borila.

Kako je rečeno, izuzeti su fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.

Kako saznaje Avaz, nesretna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studij u Sarajevo.
 
Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme „s kave s prijateljicom“, kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

Iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije su kazali da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.

Izvješće MUP-a ŽZH

Dana 06.10.2019. godine u 18.35 sati putem telefona dežurni u PU Ljubuški je zaprimio prijavu da je u mjestu Studenci Grad Ljubuški, ispod nadvožnjaka u rijeci Studenčici uočeno beživotno tijelo.

Na mjesto događaja upućena je patrola uniformiranih policijskih službenika PU Ljubuški koji su na navedenoj lokaciji uočili beživotno tijelo, te su odmah osigurali mjesto događaja a s prijavom su upoznati dežurni Županijski tužitelj, djelatnici Doma zdravlja Ljubuški i djelatnici GSS-a Ljubuški. Odmah je formirana ekipa za očevid koja je upućena u mjesto Studence i kojom je rukovodio dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu na mjestu događaja.

Izvršenim pregledom beživotnog tijela pronađeni su osobni dokumenti na ime L.B. starosti 19 godina iz Mostara. Nakon što je utvrđen identitet dežurni tužitelj je izdao nalog za obdukciju te je tijelo prevezeno u gradsku mrtvačnicu u Mostar. Očevid je prekinut u noćnim satima dana 06.10. 2019. godine i nastaviti će se dana 07.10.2019. godine u jutarnjim satima, policijski službenici vrše sve potrebne mjere i radnje sukladno danim ovlastima i sukladno nalogu tužitelja u cilju rasvjetljavanja okolnosti stradavanja pronađenog beživotnog tijela.

Mole se građani da ukoliko imaju bilo kakva saznanja koja su interesantna za naprijed navedeni događaj i osobu da jave najbližoj policijskoj postaji ili Upravi policije na telefonski broj: 039/ 830-808.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!