U Ljubuškom otkriven improvizirani laboratorij za opojnu drogu

Postupajući po operativnoj akciji kodnog imena „LORD“ koja je zavedena s ciljem suzbijanja zlouporabe opojnih droga, policijski službenici MUP-a ŽZH Sektora kriminalističke policije su dana 23.7.2020. godine na temelju Naredbe Općinskog suda Ljubuški izvršili pretres stana, pratećih objekata, te vozila koje koristi osoba D.M.(39) iz Ljubuškog.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno izuzeto četrnaest (14) stabljika koje svojim izgledom i mirisom asociraju na biljku opojne droge tipa Marihuana, određena količina suhe zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana, određena svota novca, te improvizirani laboratorij s kompletnom opremom za uzgoj opojne droge.

Gore imenovani D.M. je lišen slobode te je nad istim zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 st.1 KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

O svemu navedenom je izvješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta policijski službenici MUP-a ŽZH će protiv D.M.(39) uputiti Izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, navedeno je iz MUP-a ŽZH.

Poslijednja izmjena danaPetak, 24 Srpanj 2020 12:42
 
index Instagram400x230 youtube