Vlada ŽZH: Proglašen prestank stanja nesreće na području ŽZH

U utorak 2. lipnja 2020. godine u Širokom Brijegu je, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Zdenka Ćosića, održana 56. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, koji je uputila u daljnju proceduru Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava gradovima i općinama u Županiji Zapadnohercegovačkoj za sufinanciranje prijevoza učenika utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2020. godinu; Odluku o utvrđivanju koeficijenata za obračun i isplatu mjesečne novčane egzistencijalne naknade razvojačenim braniteljima za period travanj – lipanj 2020. godine (II. Kvartal 2020. godine); Odluku o davanju suglasnosti za sporazumni raskid Ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada na dijelu k. č. broj: 6149/1 k. o. Ljuti Dolac, Široki Brijeg; Odluku o davanju suglasnosti za sporazumni raskid Ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada na dijelu k. č. broj: 3148/1 k. o. Uzarići, Široki Brijeg; Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o dopuni Odluke o osnivanju Srednje strukovne škole Posušje; Odluku o utrošku sredstava „Tekući prijenosi za šport“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2020. godinu te Odluku o proglašenju prestanka stanja nesreće na području Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada je usvojila Izvješće o radu Stegovnog vijeća Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 1. 1. 2019. godine do 31. 12. 2019. godine; Izvješće o radu Policijskog odbora za razdoblje od 1. 1. 2019. godine do 31. 12. 2019. godine; Izvješće o radu Povjerenstva za davanje mišljenja po zahtjevu za jednokratnu novčanu pomoć kod teške invalidnosti ili teške bolesti za 2019. godinu; Izvješće o radu Povjerenstva za upravljanje oduzetom imovinom za 2019. godinu i Izvješće o radu Povjerenstva za sprječavanje korupcije u Županiji Zapadnohercegovačkoj za 2019. godinu.

 
index Instagram400x230 youtube