Logo
Ispiši ovu stranicu

HNS: Smjena Kriznog stožera FBiH politički obračun po cijenu života žitelja BiH

HNS: Smjena Kriznog stožera FBiH politički obračun po cijenu života žitelja BiH

Hrvatski narodni sabor BiH traži žurnu izmjenu Odluke Vlade Federacijr BiH sukladno kojoj je danas imenovala novi saziv Kriznog stožera Federalne civilne uprave.

Jednostranom odlukom, bez znanja svih nadležnih institucija te bez najave i konzultacija s Ministarstvom pravde, Ministarstvom financija i Uredom za zakonodavstvo, bošnjački politički predstavnici samovoljno su donijeli odluku usred krize koja je u potpunosti zaokupila naše društvo po cijenu zaštite života žitelja Bosne i Hercegovine.

Dokazana nekompetencija nadležnih dužnosnika koji su proglasili raspuštanje saziva Kriznog stožera, a kojoj posljednjih dana svjedoči cijela regija, kao i moralna i društvena neodgovornost te osobno nepridržavanje uputama upućenim žiteljima BiH još su jedan dodatak političkom ponašanju koje, u trenutku kada su stabilnost i suradnja imperativ, ozbiljno narušava uspješno vladanje trenutnom epidemiološkom situacijom.

Hrvatski narodni sabor upozorava kako nije vrijeme za političke obračune koje uporno bošnjački politički dužnosnici iniciraju prema Hrvatima. Stoga, apeliramo na razum i zaštitu svih žitelja te ističemo kako je naša primarna odgovornost osiguravanje opstojnosti zdravstvenog sustava na prostoru cijele Federacije BiH.

Imajući ovo u vidu, snažno osuđujemo ponašanje bošnjačkih političkih predstavnika koji u trenucima najveće globalne krize s kojom se svijet suočava u suvremenoj povijesti koriste sva sredstva za neprimjerene političke obračune.

Za one koji se u ovim izvanrednim vremenima umjesto zdravljem i zaštitom žitelja bave osobnim političkom dobitkom te prenošenjem nadležnosti pri donošenju ključnih odluka, izuzimajući političke partnere u vlasti, uz pogrešno raspoređene prioritete, u ovoj državi na političkim funkcijama nema mjesta.

Hrvatski narodni sabor upozorava bošnjačke dužnosnike kako nije vrijeme za jednostrane poteze, niti donošenje samovoljnih odluka koje će za posljedicu imati izravnu ugrozu života svih naroda u Bosni i Hercegovini za vrijeme trajanja ove krize.

Prenošenje nadležnosti pri donošenju ključnih odluka, kao u ovom slučaju, smatramo nedopustivim ponašanjem. Poštivajući Ustav, sustav i zakonodavstvo Bosne i Hercegovine, Hrvatski narodni sabor apelira i poziva nadležne na svjesno i odgovorno donošenje odluka u ovim teškim trenucima za sve stanovnike Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a BiH.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!