Vlada Županije Zapadnohercegovačke održala hitnu 45. sjednicu [Donosimo zaključke]

Istaknuto Vlada Županije Zapadnohercegovačke održala hitnu 45. sjednicu [Donosimo zaključke]
Danas 14. ožujka 2020. godine je u Širokom Brijegu održana hitna 45. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke u sastavu proširenom s predstavnicima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke, gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj i predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke.

Razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na području Županije Zapadnohercegovačke uzrokovana pandemijom koronavirusa - COVID 19, te su u vezi s tim doneseni sljedeći zaključci:

- Zadužuje se Uprava za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke da se u suradnji s nadležnom inspekcijom jedinica lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj i ostalim nadležnim tijelima, odmah stavi na raspolaganje Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke sukladno svojim nadležnostima, te osigura epidemiološku kontrolu graničnih prijelaza, a s ciljem prevencije širenja koronavirusa – COVID 19.

- Zadužuje se Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke sukladno svojim nadležnostima, osigurati kontrolu izvršavanja mjera zdravstvenog nadzora, za osobe kojima su iste određene.

- Zadužuje se Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke da se u suradnji s nadležnim tijelima lokalne zajednice u Županiji Zapadnohercegovačkoj povodom novonastale epidemiološke situacije, stavi na raspolaganje Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke.

Obavještavaju se građani Županije Zapadnohercegovačke da sve korisne informacije u svezi postupanja povodom trenutne epidemiološke situacije mogu pronaći na službenoj stranici Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke: www.civilnazastita-zzh.gov.ba

Poslijednja izmjena danaSubota, 14 Ožujak 2020 17:39
 
index Instagram400x230 youtube