Izetbegović preko Karadžićeva SDS-a poklopio SIP i najavio novo gaženje izborne volje Hrvata

Istaknuto Izetbegović preko Karadžićeva SDS-a poklopio SIP i najavio novo gaženje izborne volje Hrvata

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je na 7. redovnoj sjednici, na prijedlog zastupnika SDS-a Dragana Mektića, odluku o prestanku mandata, odnosno izboru i stupanju na dužnost članovima.

Zastupnički dom Parlamenta BiH izabrao je dva nova srpska člana SIP-a BiH a pruduljen je mandat dvojici bošnjački članova ove institucije i to bez suglasnosti SNSD-a i HDZ-a BiH. Odluku su izglasali SDA i DF zajedno s SDS-om i PDP-om. Odluku nisu podržali ni zastupnici SBB-a Fahrudina Radončića, a zastupnici SNSD-a i HDZ-a BiH napustili su sjednicu. Ovo odlukom je dan novi mandat Suadu Arnautoviću i Ahmetu Šantiću, dok su za nove članove izabrani Jovan Kalaba i Vanja Bjelica Putina, inače bliski upravo SDS-u i PDP-u.

U glasanju nisu sudjelovali zastupnici SNSD-a, Srpskog bloka i HDZ-a, koji su prethodno napustili sjednicu.

"Na ovaj način Izetbegović, u suradnji sa Karadžićevim SDS-om preuzima potpunu kontrolu nad Središnjim izbornim povjerenstvom. To znači da će razni Salmiri Kaplani sada neometano moći provoditi kung-fu demokraciju, moći će se direktno utjecati na izbor delegata u Dom naroda te se otvara prostor ka nametanju izbornih pravila za Mostar. Dakle, vrlo velik i opasan prostor za malverzacije", izjavio je Slaven Raguž, predsjednik HRS-a za Dnevnik.ba.

"Zanimljiv je, veli, i trenutak kada se sve događa. Ne samo da više nitko ne govori o aferi Asima Sarajlića, nego ni ovaj čin neće dobiti zadovoljavajuću pozornost zbog cijele situacije oko korona virusa.Uzmemo li u obzir i recentne izjave dužnosnika pojedinih ambasada, dodao je, očigledno je kako su oni sve ovo blagoslovili i iskoordinirali", ističe Raguž.

 
index Instagram400x230 youtube