Ljubušak Brkić predvodio izaslanstvo BiH na Konferenciji „ Counter Criminality Awards“ u Napulju

Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine mr.sc Josip Brkić predvodio je 31. siječnja 2020. godine izaslanstvo BiH na Konferenciji „Counter Criminality Awards“ u Napulju.

Pored zamjenika Brkića izaslanstvo su činili i predstavnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Konferencija je organizirana u sklopu projekta IPA/2017/ „Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu“, a partneri u implementaciji projekta su njemački GIZ, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Italije i Centar za međunarodnu pravnu suradnju iz Haga – CILIC. Korisnici projekta su Republika Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Crna Gora, Republika Sjeverna Makedonija i Republika Srbija.

Zamjenik Brkić je uoči konferencije održao bilateralni susret sa zamjenikom ministrice unutarnjih poslova Republike Italije Vitom Crimijem. Tom prigodom sugovornici su naglasili važnost nastavka suradnje i zajedničke borbe protiv kriminala ali i neophodnost daljnje potpore EU tim aktivnostima.

Sudionici konferencije su imali prigodu za razmjenu mišljenja i iskustava zemalja Zapadnog Balkana s Vladom Italije, Interpolom i Europolom u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala te za sagledavanje novih izazova sigurnosne i policijske suradnje na regionalnoj i međunarodnoj razini.

Tom prigodom zamjenik Brkić istaknuo je spremnost Bosne i Hercegovine na daljnju suradnju s međunarodnim faktorima i susjednim državama. Informirao je i o koracima koje je naša zemlja poduzela u borbi protiv organiziranog kriminala, naglasivši predanost daljnjoj bliskoj suradnji te jačanju povezanosti partnera na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini.

Zamjenik ministrice Brkić je naglasio da se cijela BiH i kao područje jugoistočne Europe susreću sa istim sigurnosnim izazovima i pozdravio partnerski odnos Europske unije i Zapadnog Balkana u rješavanju ovih pitanja. Naglasio je i da BIH kao zemlja koja želi pristupiti EU pridaje veliku pozornost vladavini prava i sigurnosti kao i da ostaje posvećena rješavanju postojećih izazova.

Na kraju Konferencije, sudionicima su dodijeljena nagrade za doprinos u borbi protiv teškog kriminala.

 

Poslijednja izmjena danaSubota, 01 Veljača 2020 23:20
 
index Instagram400x230 youtube