Ljubušaci Brkić i Čuljak o izborima u RH

Politolog Marin Čuljak izjavio je za Fenu kako je rezultat drugog kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske očekivan, ali blago iznenađenje je, smatra, razlika kojom je SDP-ov Zoran Milanović pobijedio HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović.

- Za sve one koji malo ozbiljnije prate izborne procese ovaj rezultat je zapravo očekivan. S druge strane možda je neko blago iznenađenje razlika kojom je pobijedio Milanović - ocijenio je Čuljak.

Brkić: Hrvatski narod je poslao poruku

Upitan kakav se odnos Republike Hrvatske prema BiH može očekivati nakon pobjede Zorana Milanovića, Čuljak je izjavio kako on ne očekuje bitnije promjene.

- Moja očekivanja su da se odnos Republike Hrvatske (RH) i Bosne i Hercegovine neće bitno mijenjati jer mislim da su sve političke strukture u Republici Hrvatskoj, ali i u BiH svjesne potrebe za uzajamnom suradnjom. Ta potreba je i u gospodarskom i u političkom smislu, a mišljenja sam da je Milanović svjestan te situacije te da se u kontekstu ovih izbornih rezultata odnos te dvije zemlje neće bitnije mijenjati - istaknuo je Čuljak.

Podsjetio je kako je u vrijeme kada je Milanović bio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, hrvatska vlast imala prilično jasan i pozitivan odnos prema Bosni i Hercegovini.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 06 Siječanj 2020 16:49
 
index Instagram400x230 youtube