Logo
Ispiši ovu stranicu

Implementacija Twinning projekta u Skupštini ŽZH

Implementacija Twinning projekta u Skupštini ŽZH

Predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivan Jelčić i tajnik skupštine Julijana Šimović održali su sastanak s predstavnicima Twinning projekta „Osnaživanje i nastavak podrške parlamentima BiH u poslovima europskih integracija“.

Sastanku koji se održao u Širokom Brijegu nazočili su predstavnica Narodne skupštine Mađarske gđa. Klara Szalay, glavni savjetnik za europska pitanja i koordinator Odjela za pitanja EU u Senatu Belgije Tim de Bondt i zamjenik voditelja Odsjeka za pitanja EU iz Parlamenta Austrije David Liebich.

Tema o kojoj se raspravljalo bila je Aktivnost 4.1.1. „Preporuke za pripremu zajedničkog akcijskog plana županijskih skupština“ a cilj ovog projekta je jačanje i daljnja podrška županijskim skupštinama i pružanje podrške administrativnim strukturama vezano za poslove europskih integracija putem edukacija i reorganizacije, te podrške za usklađivanje zakonodavstva s normama i standardima Europske unije.

Predsjednik Skupštine upoznao je predstavnike Twinning projekta s načinom međuinstitucionalne suradnje Skupštine ŽZH sa županijskim skupštinama i vladama u Bosni i Hercegovini kao i s Parlamentom FBiH, te je iskazao zanimanje za nove ideje na području poboljšanja buduće suradnje.

Predstavnici Twinning projekta Tim de Bondt i David Liebich iznjeli su svoja iskustva iz Senata Belgije i parlamenta Austrije po pitanju međuinstitucionalne koordinacije i razmjene informacija. Na kraju sastanka dogovoreno je da se u okviru Twinning projekta uskoro održi obuka za predstavnike Skupštine.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!