Pohvala OSCE-a angažmanu Vlade ŽZH u zalaganju u borbi protiv korupcije

Šef Ureda OSCE-a u Mostaru, Ioannis Piliouris, boravio je u petak 19. veljače 2021. godine u nastupnom posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj, gdje se sastao s predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenkom Ćosićem i suradnicima.

Predsjednik Ćosić je poželio dobrodošlicu gospodinu Piliourisu i čestitao mu na preuzimanju odgovorne dužnosti te ga upoznao sa stanjem u Županiji Zapadnohercegovačkoj, naglasivši kako, unatoč izazovima pandemije, imamo vitalan gospodarski život na području Županije i zadovoljni smo gospodarskim pokazateljima.

Tijekom sastanka poseban naglasak je stavljen na teme iz oblasti unaprjeđenja obrazovanja, zaštite ugroženih socijalnih skupina i borbe protiv korupcije.

Istaknuta je pozitivna suradnja Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke sa OSCE-om na području obrazovanja. U tijeku je zajedničko provođenje procesa edukacije nastavnog osoblja u školama na području Županije Zapadnohercegovačke za projekt provođenja kurikularne reforme.

Gospodin Piliouris je zahvalio predsjedniku Ćosiću na izdvojenom vremenu i na detaljnim informacijama kako o trenutnom stanju u Županiji, tako i o radu Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Istaknuo je značaj reforme obrazovanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj koju je inicirala Županija Zapadnohercegovačka.

Posebno je naglasio vrijednost osobnog angažmana predsjednika Ćosića u zalaganju u borbi protiv korupcije, jer su to vrijednosti za koje se i OSCE zalaže.

Također je pozdravio i formiranje radne grupe za izradu socijalne karte, koju OSCE radi u suradnji s Ministarstvom zdravstva, rada i socijalne skrbi.

Kao dobar primjer istaknuo je iznalaženje načina za uklanjanje arhitektonskih barijera za invalide, koje se provodi temeljem donesenog Zakona o građenju koji je stupio u primjenu, za čiju je implementaciju potrebno donijeti određene podzakonske akte.

Pozitivnim je ocijenio strateški cilj, društveno odgovorna Županija, postavljen u Strategiji razvoja Županije Zapadnohercegovačke, što je dobar indikator djelotvornosti rada institucija na području socijalne zaštite.

Potrebno je nastaviti i proširiti dosadašnju dobru suradnju između Vlade Županije Zapadnohercegovačke i OSCE-a, zajednički je zaključak predsjednika Ćosića i gospodina Piliourisa.

 
index Instagram400x230 youtube