Prvi domaći Rječnik euroatlantskih integracija priređen i objavljen u BiH

Udruženje Centar za edukaciju Pro Educa iz Banje Luke priredilo je Rječnik euroatlantskih integracija s ciljem da doprinese boljem razumijevanju procesa integracije Bosne i Hercegovine u službi demokratizacije društva i vladavine zakona, a u okviru projekta koji je podržalo Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Suradnik Centra za edukaciju Pro Educa Igor Davidović kazao je da nije toliko neuobičajeno da građani Bosne i Hercegovine ne razumiju pojmove, pa čak ne razlikuju institucije i organe Europske unije jer je Unija relativno mlada zajednica o kojoj dobar dio bh. građana nije učio tijekom svog osnovnog, srednjeg pa čak i univerzitetskog školovanja.

"Činjenica je da nas se teme euroatlantskih integracija i te kako tiču, da očekujemo mnogo od Europske unije, a znamo malo o tome da uz eventualne koristi i privilegije, dolaze i obveze i odgovornosti, prvenstveno naših institucija i vlasti ali i nas građana. Stoga je i sam proces kompleksan, dugotrajan i često zbunjujući. Ovo su samo neki od motiva zbog kojih smo odlučili približiti pojmove svima koji se s njima susreću, ili žele da ih razumiju", dodao je Davidović.

Rječnik je dostupan svima, jednostavan za razumijevanje i može se preuzeti sa ovoga LINKA, priopćeno je iz Centra za edukaciju Pro Educa.

 

 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 26 Siječanj 2021 10:37
 
index Instagram400x230 youtube