Markotić: Niti jedan grad u Hercegovini, a mislim i šire, nema ni blizu ovakve cijene vrtićkih usluga

Jednoglasno usvojenim prijedlogom Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o formiranju cijene usluga Dječjeg vrtića, o kojoj se glasovalo na III. sjednici Gradskog vijeća, Ljubuški je, u odnosu na okruženje, postao sredina s najnižim cijenama vrtićkih usluga.

Dosadašnje cijene vrtićkih usluga smanjene su za 50 posto, tako da mjesečna cijena dnevnog boravka djece ubuduće iznosi 90 KM, a poludnevnog boravka 80 KM, dok će roditelji s troje djece u vrtiću ubuduće plaćati ukupno 180 KM.

Da bi smanjili cijene i tako olakšali roditeljima čija djeca pohađaju Gradski vrtić ili neki od privatnih vrtića, u Proračunu su osigurana sredstva za subvencioniranje i privatnih vrtića,  što je još jedna u nizu demografskih mjera koje Grad Ljubuški u posljednje vrijeme provodi.

"Niti jedan grad u Hercegovini, a mislim i šire, nema ni blizu ovakve cijene vrtićkih usluga, niti jedan grad naše veličine ne izdvaja ovoliko sredstava za rad Gradskog vrtića i ne daje subvencije privatnim vrtićima da ne bude prevelika razlika u cijeni među njima. Mislim da je ovo pozititivna stvar. Mi ćemo i dalje nastavljati s demografskim mjerama, a sve radi dobrobiti roditelja", –pojasnio je gradonačelnik Vedran Markotić.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 21 Siječanj 2021 21:57
 
index Instagram400x230 youtube