Mikulić-Markotić: Briga za studente iz Ljubuškog nije predizborna priča nego dugotrajni proces

Vršitelj dužnosti gradonačelnika Ljubuškog Vedran Markotić, zajedno s ravnateljem Doma zdravlja Ljubuški Ivanom Landekom posjetio je Studentski centar Mostar i razgovarao s ravnateljem Draganom Mikulićem.

Tema sastanka bila je suradnja Grada Ljubuškog i Studentskom centra Mostar, kao i epidemiološka situacija u Centru. 

"Jučer smo završili isplate stipendija, odnosno, potpore Grada Ljubuškog našim studentima i isplatili smo 224 stipendije. Izvršili smo obveze prema 157 brucoša i preko 360 studenata viših godina koji redovno izvršavaju svoje obveze na fakultetima. Preko 260 000 maraka samo u ovoj godini izdvojili smo za potpore studentima i ponosni smo na to. Imali smo danas sastanak sa rektorom Zoranom Tomićem s kojim smo razgovarali o nastavku suradnje Grada Ljubuškog i Sveučilišta u Mostar. U proračunu Ljubuškog za iduću godinu ćemo osigurati određena sredstva za Sveučilište i na temelju toga će biti smanjene školarine studentima iz Ljubuškog koji su socijalno ugroženi. Ponosni smo na našu suradnju sa Studentskim centrom Mostar koja traje već godinama. Grad Ljubuški je za vrijeme gradonačelnika Nevenka Barbarića stajao uz Studentski centar. Prepoznali smo kvalitet onoga što ravnatelj Dragan Mikulić ovdje radi, ja sam kao student živio u Studentskom centru i znam kakav je ranije  bio, a kakav je sada. Ljubuški će i dalje biti uz Studentski centar, studentima iz Ljubuškog omogućiti i da se hrane ovdje. Možemo reći da se radujemo suradnji i ona svakako nije vezana samo za izbore. Mi već skoro 10 godina imamo suradnju sa Studentskim centrom i ona će se nastaviti", rekao je Markotić

Ne treba se čuditi što Ljubuški daje mnogo pažnje studentima. I gradonačelnik je malo mlađi - govori nam kroz smijeh v.d. gradonačelnik Ljubuškog. 

Njegov domaćin Dragan Mikulić dodaje kako je zadovoljan suradnjom s Gradom Ljubuškim, kao i odnosom s bivšim gradonačelnikom Nevenkom Barbarićem te budućim Vedranom Markotićem. 

"Ljubuški je uvijek pazio svoje studente, ovo nije predizborna nego dugoročna suradnja i ona će se nastaviti u budućnosti. Imamo slične odnose s lokalnim zajednicama kao što su Čapljina, Stolac i drugi, ali Ljubuški je uvijek zauzimao posebno mjesto upravo zbog brige o studentima", ističe Mikulić.

Na pitanje kako se Studentski centar nosi s pandemijom koronavirusa, ravnatelj Studentskog centra kaže kako se provode sve mjere koje su na snazi, a Centar i dalje ima veliku listu čekanja za smještaj. 

"Određen broj studenata je odučio otići iz Centra zbog toga što su u cijelosti prebačeni na online nastavu, ali drugi dolaze na njihovo mjesto i nemamo problema s praznim sobama. Mi smo uvijek imali mnogo više zahtjeva za smještaj u odnosu na kapacitet s kojim raspolažemo i vjerujem da će tako biti i u budućnosti", zaključio je Mikulić.

 
index Instagram400x230 youtube